Η Πατεράκη και ο… Θάνατος

Η Πατεράκη και ο… Θάνατος

Ο Αλέκος Συσσοβίτης υποδύεται τον Αγρότη, που έρχεται αντιμέτωπος με τον Θάνατο (Ρούλα Πατεράκη) σε έναν κόσμο όπου ο Θεός απουσιάζει

Η Πατεράκη και ο… Θάνατος
Θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς θεατρανθρώπους της Ελλάδας έχοντας ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους και έχοντας υπογράψει σκηνοθετικά εξαιρετικές παραστάσεις. Ίσως όμως αυτός ο ρόλος να είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Από τις 17 Απριλίου η Ρούλα Πατεράκη υποδύεται τον Θάνατο στην παράσταση «Ο Αγρότης και ο Θάνατος», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη θεατρική σκηνή του Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12). Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή του προαναγεννησιακού ομώνυμου έργου του Johannes von Tepl που γράφτηκε το 1400 μ.Χ. και μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Αντώνη Πέρη.

Η ίδια η Πατεράκη υπογράφει τη διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του ξεχωριστού αυτού κειμένου, που πραγματεύεται την αέναη αντιπαλότητα του Ανθρώπου με τον Θάνατο. Η αντιπαλότητα αυτή που διαφαίνεται και καταγράφεται με διάφορους τρόπους στην Τέχνη, διαπερνά και αφήνει το αποτύπωμα της στον Έρωτα.

Ο Johannes von Tepl στοχάζεται με λυρισμό και χιούμορ πάνω στα δύο κορυφαία μυστήρια της ύπαρξής μας, τον Έρωτα και τον Θάνατο. Ο Αλέκος Συσσοβίτης υποδύεται τον Αγρότη, που έρχεται αντιμέτωπος με τον Θάνατο (βλέπε Ρούλα Πατεράκη) σε έναν κόσμο, όπου ο Θεός απουσιάζει.

Από τις 17 Απριλίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στη θεατρική σκηνή του Faust.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης