Μια Κυρία… στο Βρετάνια

Μια Κυρία… στο Βρετάνια

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, πρωταγωνιστεί σε μια "σκοτεινή" παράσταση, με διαχρονικό νόημα, έχοντας στο επίκεντρο τις κοινωνικοπολιτικές αξίες της Ευρώπης.

Μια Κυρία… στο Βρετάνια
Ένα από τα ωραιότερα έργα της μεταπολεμικής δραματουργίας παρουσιάζεται για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα. «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρήντριχ Ντύρρενματ κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου στο θέατρο Βρετάνια σε μετάφραση – σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στον εμβληματικό ρόλο της δισεκατομμυριούχου Κλαιρ Ζαχανασσιάν.

Η Κλαιρ αντικατοπτρίζει την ελπίδα για την χρεοκοπημένη γένετειρά της, μία μικρή επαρχιακή πόλη ονόματι Γκύλλεν. Η αναπάντεχη επιστροφή της δισεκατομμυριούχου γηραιάς κυρίας μοιάζει με σανίδα σωτηρίας για την πτωχευμένη οικονομία του Γκύλλεν. Εκείνη υπόσχεται να βοηθήσει δίνοντας ένα δισεκατομμύριο, αλλά βάζει έναν όρο. Ζητάει την κεφαλή επί πίνακει του παλιού της εραστή και συμπατριώτη της, Άλφρεντ Ιλ. Μόνο αν οι κάτοικοι του Γκύλλεν σκοτώσουν τον Άλφρεντ εκείνη θα τους χαρίσει το πολυπόθητο δισεκατομμύριο.

Κλείσιμο


«Ο κόσμος μ’ έκανε πόρνη, τώρα θα κάνω εγώ τον κόσμο πορνείο. Οικονομική ανάπτυξη για ένα πτώμα!» Αυτό είναι το τελεσίγραφο της Κλαιρ στους κατοίκους του Γκύλλεν και ο Ντύρρενματ βουτάει στα βαθιά ασκώντας δριμεία κριτική στις κοινωνικοπολιτικές αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Έργο προφητικό - ή μάλλον καλύτερα διαχρονικό – μοιάζει ανατριχιαστικά επίκαιρο σήμερα και συναρπάζει με την αφηγηματική του δεξιοτεχνία.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου αναμετράται με έναν σπουδαίο ρόλο έχοντας στο πλευρό της τον Δημήτρη Πιατά ως Άλφρεντ Ιλ, την Υβόννη Μαλτέζου, την Αιμιλία Υψηλάντη και μία ομάδα νεότερων ηθοποιών.

Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής και τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης