Όπως μια έξοδος με φίλους

Όπως μια έξοδος με φίλους

Δύο καλές φίλες με αδυναμία στο καλό φαγητό κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και μας καλούν σε μία ξεχωριστή διήμερη γιορτή γεύσης

Όπως μια έξοδος με φίλους
Δύο καλές φίλες με αδυναμία στο καλό φαγητό κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και μας καλούν σε μία ξεχωριστή διήμερη γιορτή γεύσης! Η Μανώλια Κίτσου και η
Αγγελική Καραχάλιου μας συστήνουν το Food Call Market
, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στις 7 και 8 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή.

«Μας αρέσει το καλό φαγητό, πάντα πηγαίνουμε μαζί και δοκιμάζουμε νέες γεύσεις», μου λένε και παραδέχονται ότι εκτιμούν πολύ τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών, τα οποία έχουν ξεχωριστή θέση στην κουζίνα τους. Κάπως έτσι η Μανώλια και η Αγγελική αποφάσισαν να κάνουν δουλειά το μεράκι τους.
Κλείσιμο

Τι θα είναι λοιπόν το πρώτο Food Call Market; Μία αγορά τροφίμων, γλυκών και ποτών από Έλληνες παραγωγούς στημένη με έναν εντελώς ξεχωριστό και σύγχρονο τρόπο. «Πιστεύουμε πως είναι κάτι το διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν θέλουμε να είναι μία αγορά απλή, αλλά μία γιορτή συνάντησης, ένα πάρτι όπου ο επισκέπτης θα διασκεδάζει, θα γνωρίζει παραγωγούς, θα κοινωνικοποιείται, θα ανταλλάσσει απόψεις σχετικά με το φαγητό, το ποτό, το γλυκό».

Πέρα από την αγορά θα πραγματοποιούνται παράλληλα και άλλες δράσεις. «Συγκεκριμένα, στο πρώτο Food Call Market οι food bloggers Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) και Αθηνά Πάνου (Sugar Buzz) θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες συνταγές τους εμπνευσμένες από τα προϊόντα των συμμετεχόντων, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα ακολουθήσει και το πάρτυ των εγκαινίων μας, στο οποίο σας περιμένουμε όλους», μου επισημαίνουν.

Στην προσπάθειά τους αυτή συνεργάζονται και με τη Wise Greece, κάτι για το οποίο είναι ιδιαίτερα χαρούμενες. «Η Wise Greece είναι μια μη κερδοσκοπική κίνηση που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων Wise Greece, σε συνεργασία με το Food Call Market θα διατεθούν υπό τη μορφή τροφίμων σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», μου εξηγούν.
Κατά τη διάρκεια των γευστικών τους αναζητήσεων, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το Food Call Market, η Μανώλια και η Αγγελική ήρθαν σε επαφή με πολλούς ξεχωριστούς Έλληνες παραγωγούς. «Οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι, που αγωνίζονται να κάνουν αυτό που αγαπάνε διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο μέσα στη γενικότερα δύσκολη κατάσταση, που επικρατεί σήμερα», μου λένε τονίζοντας ότι όλα τα προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας.



Το πρώτο Food Call Market διοργανώνεται στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή. Ένα παλιό σπίτι, που μία παρέα ανήσυχων 25άρηδων μετέτρεψε πριν από ένα χρόνο σε Μουσείο για το φαγητό και όχι μόνο. «Μας αρέσει πάρα πολύ που έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με άτομα που βρίσκονται κοντά μας και ηλικιακά», σχολιάζουν τα κορίτσια και κάπου εδώ η ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει», μοιάζει να βρίσκει το πραγματικό της νόημα.

«Τι γνώμη έχετε για τους καλοφαγάδες;», τις ρωτάω. «Την καλύτερη! Επειδή κι εμείς ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, θέλουμε να τους έχουμε ευχαριστημένους. Οπότε απευθυνόμαστε σε αυτούς, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να γίνουν καλοφαγάδες και έχουν διάθεση να δουν καλά ελληνικά προϊόντα, παραγωγούς με μεράκι, νοικοκυρές με διάθεση να μαγειρεύουν και να δημιουργούν νόστιμες απολαύσεις για τον ουρανίσκο μας. Περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει, να δοκιμάσει, να μπει στην γιορτή που ετοιμάζουμε για αυτόν, να γίνει καλοφαγάς!» μου απαντούν.

«Θέλουμε να ενώσουμε κάτω από την ίδια στέγη τον παραγωγό, την νοικοκυρά, τον ερασιτέχνη μάγειρα, τον επαγγελματία σεφ, τον food blogger, τον καλοφαγά, τον τύπο που θέλει να δοκιμάσει νέες γεύσεις. Όλα αυτά συνοδεία κουβέντας, φαγητού, ποτού και μουσικής. Έτσι ακριβώς όπως φανταζόμαστε μία έξοδο με τους φίλους μας». Σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται το όραμα του πρώτου Food Call Market. Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ δεν το χάνω με τίποτα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης