Οι Locomondo στον Γάμο του Φίγκαρο

Οι Locomondo στον Γάμο του Φίγκαρο

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Οι Locomondo στον Γάμο του Φίγκαρο
Το Citylifε παρακολουθεί το «Γάμος του Φίγκαρο», δοκιμάζει ξηρούς καρπούς στο
Era Nuts, βλέπει στην παράσταση «Φαέθων»
, πίνει κοκτέιλ στο Όμικρον και χορεύει στους ρυθμούς των
Κλείσιμο
Locomondo.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε

όπως προβάλλεται από

το κανάλι Novalifε της Nova!


Ο γάμος του Φίγκαρο

Ο Στάθης Λιβαθινός και η ομάδα του μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ιλιάδας παρουσιάζουν στο Μέγαρο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών το νέο τους εγχείρημα. Πρόκειται για το εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου «Ο γάμος του Φίγκαρο» του Μπωμαρσαί, σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά της Έλσας Ανδριανού. Το έργο παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή μέχρι τον Απρίλιο, με το μεσημέρι της Κυριακής να έχει την τιμητική του. Εγκαινιάζοντας το θεσμό των κυριακάτικων μεσημβρινών παραστάσεων, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει οι θεατές σε όλο τον κόσμο, το Μέγαρο πραγματοποιεί δίπλες παραστάσεις την Κυριακή, μια στις 15.30 και μια κανονικά στις 19.00. «Ο γάμος του Φίγκαρο» (ή αλλιώς «Η τρελή ημέρα») γράφτηκε το 1778 και πρωτοανέβηκε στις 24 Απριλίου 1784 στο θέατρο Odéon. Aποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και «Ο Κουρέας της Σεβίλης» του Ροσσίνι.

Tips
Στην παράσταση παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά.

Όμικρον

Το Όμικρον Bar είναι από αυτά τα μέρη στην Αθήνα που επιμένουμε να χαρακτηρίζουμε κρυμμένα, παρόλο που τα γνωρίζουμε όλοι. Το λιλιπούτειο μαγαζί της Λέκκα βρίσκεται εντός στοάς και εντός της... καρδιάς μας. Δίπλα στο Σύνταγμα, δίπλα στην πολυκοσμία της αγοράς και όμως ήσυχο, φωτεινό και χαρούμενο. Τα ανοιχτά χρώματα που έχουν επιλεγεί για τη διακόσμηση σε γεμίζουν θετική ενέργεια και η παρεΐστικη διάθεση δεν σε αφήνει εύκολα να φύγεις. Από τα πολύ θετικά η ιδιαίτερη αυλή του στην οποία κυριαρχεί -πανέμορφο και εγκαταλελειμμένο- ένα διατηρητέο κτίριο.

Tips
Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ έως αργά το βράδυ.

Φαέθων

Αύριο, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Φαέθων» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στα ίχνη του μυθικού Φαέθωνα, η πολυεπίπεδη και διακειμενική προσέγγιση του Δημήτρη Δημητριάδη έχει σαν επίκεντρο μια ζοφερή οικογενειακή τραγωδία με οικουμενικές διαστάσεις. Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά παρακολουθεί τον φυσικό χρόνο της νύχτας μιας οικογένειας - και εκτείνεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Οι δυο τους διεισδύουν στο εσωτερικό ενός σπιτιού, στο Λονδίνο, -αναφορά στον Άμλετ του Σαίξπηρ- στο οποίο η ενδοοικογενειακή τρομοκρατία και αλληλοεξόντωση του οικογενειακού μικρόκοσμου, προβάλλεται σε κοσμικό επίπεδο και θα έχει ως μοναδική διέξοδο την εξέγερση, και την ανυπακοή, τον πραγματικό ή/και συμβολικό φόνο του Πατέρα, του Νόμου, της κυρίαρχης κανονιστικής της ζωής μας, της κάθε εξουσιαστικής επιταγής και ευνουχιστικής βίας που υφιστάμεθα έξωθεν και φέρουμε μέσα μας. Το τίμημα είναι μεγάλο και τα αποτελέσματα αμφίρροπα.

Tips
Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Ανέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου.

Era Nuts

To Era Nuts είναι μοντέρνο, εντυπωσιακά σχεδιασμένο και έχει μεγάλη διάθεση για πειραματισμούς. Αλλά το μεγάλο του ατού είναι ότι μπορεί να βρει κανείς δεκάδες ξηρούς καρπούς, βότανα και μπαχαρικά - τα κλασικά στην καλύτερη ποιότητα, αλλά και ιδιαίτερα σπάνια. Το προσωπικό είναι απόλυτα καταρτισμένο για να ενημερώσει και να προτείνει στους πελάτες και οι μυρωδιές όλου κόσμου πλημμυρίζουν το κατάστημα του Κολωνακίου αλλά και του ψυχικού. Στόχος του μαγαζιού είναι να προσφέρει μια συνολική εμπειρία η οποία να εξελίσσεται και να ανανεώνεται διαρκώς δημιουργώντας μια νέα, πρωτόγνωρη αίσθηση σε κάθε επίσκεψη.

Tips
Το κατάστημα βρίσκεται Πατριάρχου Ιωακείμ 1 στο Κολωνάκι.

Locomondo

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου οι Locomondo μας προσκαλούνε και φέτος σε ένα ακόμη τρελό Μασκέ Πάρτι, μια παράδοση που κρατούν από τα χρόνια της ίδρυσής τους μέχρι σήμερα. Το φετινό πάρτι θα πραγματοποιηθεί στην Ακτή Πειραιώς και το συγκρότημα θα είναι έτοιμο να μας παρασύρει σε ξέφρενο χορό και τραγούδια σε αποκριάτικους ρυθμούς κι όχι μόνο. Τραγούδια όπως το «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» , το «Μαγικό χαλί» και με “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop” το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να χορεύουμε! Πάντα στο κλίμα των αποκρίων, θα ακουστεί και το ολοκαίνουργιο κομάτι των Locomondo με τίτλο «Το καρναβάλι ξεκινά» καθώς και άλλα ακυκλοφόρητα τραγούδια – εκπλήξεις. Στο opening act ο νέος τραγουδοποιός απο την Θεσσαλονίκη JOEY που «δεν δέχεται να μεγαλώσει» και θα παίξει σε ύφος Gypsy Folk & Roll.

Tips
Οι Locomondo είναι: Μάρκος Κούμαρης, Γιάννης Βαρνάβας , Σταμάτης Γούλας , Σπύρος Μπεσδέκης, Στρατής - Άγγελος Σούντρης, Νίκος "Tattoo" Βλάχος, Χρήστος Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Γάσιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης