Από ψηλά

Από ψηλά

Τα drones σε καινούργιες αποστολές

Από ψηλά
Πριν λίγους μήνες στην πλατεία της Βαρβάκειου αγοράς ο πολυτάλαντος Στάθης Δράκος ερμήνευε το τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, ενώ τον κινηματογραφούσαν για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ. Αυτό όμως που μονοπώλησε την προσοχή των περαστικών αλλά και των μελών του συνεργείου ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο drone με ενσωματωμένη κάμερα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τα πλάνα των γυρισμάτων που έπρεπε να γίνουν από ψηλά. Ήταν μικρό σε μέγεθος, με διάμετρο που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο, και με βραχίονες που στην άκρη τους έφεραν μικροσκοπικούς έλικες. Οι πτήσεις του πάνω από το σετ ήταν όντως εντυπωσιακές προκαλώντας τον δικαιολογημένο θαυμασμό του κόσμου.

Τώρα, η χρήση αυτού του είδους των ιπτάμενων ρομπότ επιτράπηκε και στις ΗΠΑ όπου μέχρι πρότινος απαγορεύονταν, προφανώς για λόγους ασφαλείας. Όπως είναι φυσικό, η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλλυγουντ έσπευσε να το εκμεταλλευτεί ώστε να δώσει ένα τέλος στην ακριβή χρήση των ελικοπτέρων που αναγκαστικά χρησιμοποιούσε για ανάλογα γυρίσματα.

Η πολυπόθητη άδεια για τη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων ιπτάμενων ρομπότ δόθηκε αλλά με αυστηρούς κανόνες: απαιτείται ο χειριστής τους να έχει δίπλωμα ιδιωτικού πιλότου, να βρίσκεται πάντα σε οπτική επαφή με το drone, ενώ απαγορεύεται η χρήση του κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και σε απαγορευμένες ζώνες.

Μία από τις πρώτες μεγάλες παραγωγές στην οποία χρησιμοποιήθηκε drone είναι η τηλεοπτική σειρά
Κλείσιμο
The Mentalist που προβάλλεται και στη χώρα μας. Ο χειρισμός του με τηλεκοντρόλ θυμίζει παιχνίδι αλλά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αφού δίνει τη δυνατότητα στον σκηνοθέτη αφενός να πάρει εντυπωσιακά πλάνα χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με πιλότους ελικοπτέρων και αφετέρου να βλέπει ταυτόχρονα από το έδαφος το αποτέλεσμα των λήψεων σε μόνιτορ. Το πολύ μικρό κόστος καθιστά αυτά τα drones ένα βασικό εργαλείο για την αμερικανική βιομηχανία θεάματος. Μέχρι τη στιγμή που επιτράπηκε η χρήση τους στο έδαφος των ΗΠΑ οι αμερικανικές παραγωγές το χρησιμοποιούσαν μόνο σε άλλες χώρες. Εμείς πάντως το είδαμε και το χαρήκαμε στην Βαρβάκειο Αγορά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης