Volvo S60 CC: Αγρια πολυτέλεια

Volvo S60 CC: Αγρια πολυτέλεια

Με υπερυψωμένη εμφάνιση και απόσταση από το έδαφος, η Volvo παρουσίασε την crossover εκδοχή του S60...

Volvo S60 CC: Αγρια πολυτέλεια
Μετά το V60 CC η Volvo παρουσίασε και την ανάλογη έκδοση του S60, ένα ιδιαίτερο μοντέλο, το οποίο πήρε διθυραμβικά σχόλια στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Για τη σουηδική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά με παρουσιάσεις αρκετών μοντέλων και τεχνολογιών.

Το S60 CC είναι και η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Volvo, η οποία βασίζεται στο δημοφιλές νέο S60, το οποίο πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και στην ελληνική (και κυρίως οι δύο diesel εκδόσεις των 1,6 lt). Το Cross Country ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (στα +65 mm). Οπως και στην περίπτωση του V60 με την έκδοση CC, έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις με ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά καλύμματα περιμετρικά, ζάντες 18 ή 19 ιντσών και ποδιές μπρος-πίσω.

Το S60 CC θα βρεθεί αντιμέτωπο απέναντι στις τετρακίνητες εκδόσεις των BMW 3 και Audi A4, και στην ευρωπαϊκή αγορά θα λανσαριστεί στην έκδοση T5 με στάνταρ τετρακίνηση και 250 PS. Το ενδιαφέρον για ένα τέτοιο αυτοκίνητο προφανώς και θα μετατοπιστεί κυρίως στις ντίζελ εκδόσεις και συγκεκριμένα στην επίσης τετρακίνητη D4 με τον πεντακύλινδρο των 2,4 lt με τους 180 PS, καθώς και στην προσθιοκίνητη D4 έκδοση με δίλιτρο ντίζελ και 190 PS που προέρχεται από το V40.
Κλείσιμο

«Το S60 Cross Country είναι ο μόνος ανταγωνιστής στην κατηγορία των crossover σεντάν. Εντοπίσαμε μια σαφή προοπτική στην αγορά για ένα πιο ικανό σεντάν με υψηλότερο αμάξωμα και στιβαρά, ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Το S60 Cross Country απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν ένα συναρπαστικό και ικανό να κινηθεί σε κάθε δρόμο σεντάν, με τα σαφή πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα crossover», λέει ο Αλέν Βισέρ, ανώτερος αντιπρόεδρος Marketing, Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών της Volvo Cars. Το S60 Cross Country αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις αρχές του καλοκαιριού.
Οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης