Γιώργος Κατσούρης

Γιώργος Κατσούρης

Ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες κατάφερε να ολοκληρώσει ένα ακόμη «χρυσό» deal, με το οποίο γέμισε πάλι τα ταμεία του, πριν ακόμη προλάβουν να αδειάσουν. Αλήθεια, ποιος  περίμενε ότι ο Ανδρέας Σάμαρης δύο χρόνια μετά την απόκτησή του από τον Πανιώνιο –για 500 χιλιάδες ευρώ να θυμίσω- θα έφευγε για την Μπενφίκα με 10 ολόκληρα εκατομμύρια;

Η Εθνική Ελλάδας λοιπόν στους «16» του Μουντιάλ. Εκεί όπου δεν κατάφεραν να φτάσουν η πρωταθλήτρια Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Κροατία. Μεγάλη επιτυχία, αν κρίνει κανείς αυτούς που έμειναν απέξω, αλλά και το ότι συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απλά ένας εμφύλιος που αφορά μόνο στη Μαδρίτη: Από τη μια υπάρχει μια ομάδα που μετρά εννιά κατακτήσεις του τροπαίου, η πιο πετυχημένη του θεσμού και από την άλλη μια ομάδα-έκπληξη που ήδη απέδειξε ότι είναι αν μη τι άλλο η καλύτερη φέτος στην Ευρώπη, μια παρέα που αποτελεί την επιτομή του πάθους, της αυταπάρνησης και της αποφασιστικότητας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προπονητή της και που με περίσσια μαεστρία κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στους ποδοσφαιριστές του.

Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Άντερλεχτ. Αυτοί είναι λοιπόν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αναλυθεί ο όμιλος των ερυθρολεύκων -μην ξεχνάμε ότι απομένουν 16 ολόκληρες μέρες μέχρι την πρεμιέρα, κάποια συμπεράσματα μπορουν να βγουν με ασφάλεια.