Εννιά στους δέκα Ευρωπαίους «δεν έχουν καλή γνώμη» για τον Τραμπ

Εννιά στους δέκα Ευρωπαίους «δεν έχουν καλή γνώμη» για τον Τραμπ

Δύσκολοι καιροί για τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο καθώς η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε πέντε χώρες της Ευρώπης δείχνει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν έχει συμμάχους... 

Εννιά στους δέκα Ευρωπαίους «δεν έχουν καλή γνώμη» για τον Τραμπ
Οι Ευρωπαίοι γυρνούν την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς το 86% παραδέχεται ότι δεν έχει καλή εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Οι Γάλλοι είναι από τους χειρότερους εχθρούς του Τραμπ. Εννέα στους δέκα συμπολίτες του Εμανουέλ Μακρόν δηλώνουν ότι τον αντιπαθούν. Και να ήταν οι μόνοι! Το ίδιο ποσοστό ισχύει και στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστικά, το 90% των Γερμανών έχουν αρνητική εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Όμως οι πιο μισητοί εχθροί του Τραμπ στη γηραιά ήπειρο είναι οι Ισπανοί με ποσοστό που αγγίζει το 92%. Στην Ιταλία, το 69% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει καλή εικόνα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Η έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο "Odoxa" για λογαριασμό της εφημερίδας "LE Figaro" και του γαλλικού δικτύου "France Info" σε δείγμα 3.022 Ευρωπαίων,έδειξε επίσης ότι ο Τραμπ είναι ο πιο αντιπαθής ηγέτης για τους πολίτες της γηραιάς ηπείρου. 

Κλείσιμο
Η έρευνα που διεξήχθη σε πέντε χώρες ευρωπαϊκές χώρες - Γαλλία, Γερμανία , Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία - έδειξε ότι το 75% των Ευρωπαίων έχουν αρνητική άποψη για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Για τους Γάλλους ο Τραμπ θεωρείται ρατσιστής, επικίνδυνος και επιθετικός ηγέτης. Καλή γνώμη για τον Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν έχουν το 57% και το 55% των Ευρωπαίων πολιτών αντίστοιχα, όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης