Εκλογές στη Γερμανία: Χάκερς εντόπισαν «τρύπες» στο σύστημα καταμέτρησης ψήφων

Εκλογές στη Γερμανία: Χάκερς εντόπισαν «τρύπες» στο σύστημα καταμέτρησης ψήφων

«Μία από τις παραβιάσεις που μπορούν να γίνουν, αφορά την αλλαγή του αριθμού καταμέτρησης των ψήφων στο σύνολό τους, ακόμη και σε ολόκληρες εκλογικές περιφέρειες», τονίζει η ομάδα CCC

Εκλογές στη Γερμανία: Χάκερς εντόπισαν «τρύπες» στο σύστημα καταμέτρησης ψήφων
Για ένα «διάτρητο» software, το οποίο μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων που θα διασπάσουν την άμυνά του, κάνει λόγο μία γερμανική οργάνωση χάκερ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γερμανία.

Χάκερς από το Chaos Computer Club ανέβασαν μία ανάλυση σε περιοδικό τεχνολογίας, αναλύοντας τις απόψεις τους για το σύστημα υποστήριξης των γερμανικών εκλογών, λέγοντας πως το... τσέκαραν και διαπίστωσαν πολλά προβλήματα και πολλές «τρύπες» στην ασφάλειά του. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ακόμη και ένας μοναχικός χάκερ, με ανεπτυγμένες ικανότητες και δίχως ομάδα υποστήριξης, μπορεί να το παραβιάσει και να «διαλύσει» τις γερμανικές εκλογές.

Κλείσιμο
«Μία από τις παραβιάσεις που μπορούν να γίνουν, αφορά την αλλαγή του αριθμού καταμέτρησης των ψήφων στο σύνολό τους, ακόμη και σε ολόκληρες εκλογικές περιφέρειες», τονίζει η ομάδα CCC χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ομάδας χάκερ, αναφέρθηκε σε άγνοια των υπευθύνων διαχείρισης του εκλογικού προγράμματος, γεγονός που αν αποδειχθεί, θα θέσει σε κίνδυνο την εκλογική διαδικασία του μεγαλύτερου κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης