Independent: Το τελευταίο φύλλο θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου

Independent: Το τελευταίο φύλλο θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου

Η ESI Media, η βρετανική εκδοτική εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της τις εφημερίδες Independent και Evening Standard, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της τα δημοσιεύματα της Πέμπτης, που ανέφεραν ότι η εφημερίδα Independent πωλείται στον όμιλο Johnston Press

Independent: Το τελευταίο φύλλο θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου
Τέλος εποχής για την βρετανική εφημερίδα Independent και την κυριακάτικη έκδοση Independent on Sunday. Με ανακοίνωσή της η βρετανική εκδοτική εταιρεία ESI Media, που έχει στην ιδιοκτησία της την Independent και την Independent on Sunday, επιβεβαίωσε την πώληση της εφημερίδας στον ειδησεογραφικό όμιλο Johnston Press που έχει την έδρα του στο Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η ESI Media θα εξακολουθεί να έχει στην ιδιοκτησία της την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, την οποία έχει στόχο να εξελίξει σε διεθνή ενημερωτικό ιστότοπο με νέα γραφεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η τελευταία ημέρα έκδοσης της γνωστής βρετανικής εφημερίδας, που μετρά 30 χρόνια ζωής στον τομέα της ενημέρωσης, θα είναι το Σάββατο 26 Μαρτίου, ενώ η Independent on Sunday θα εκδοθεί για τελευταία φορά την Κυριακή 20 Μαρτίου. Ο όμιλος ESI Media ανακοίνωσε επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων θα μετακινηθεί στην Johnston Press, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία στη Βρετανία, ενώ θα γίνουν και απολύσεις συντακτών, ο αριθμός των οποίων θα οριστικοποιηθεί μετά από διαβουλεύσεις.



Το site της Independent χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση κερδοφόρο, με αύξηση των αναμενόμενων εσόδων σε ποσοστό 50% το 2016. Η εφημερίδα Evening Standard παραμένει στην ιδιοκτησία της ESI Media, καθώς θεωρείται ότι η έκδοσή της είναι επιτυχημένη και κερδοφόρα.

Η σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρει το ποσόν πώλησης της εφημερίδας, το οποίο σύμφωνα με την βρετανική Guardian ανέρχεται σε 32 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης