Βρετανία: Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο επειδή ήταν μουσουλμάνος και είχε... γένια

Βρετανία: Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο επειδή ήταν μουσουλμάνος και είχε... γένια

Ο 39χρονος Αχμέντ Άλι δεν πρόλαβε να κάνει τον μήνα του μέλιτος με την έγκυο σύζυγό του, αφού οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας Thomson Airways τον κατέβασαν από το αεροπλάνο επειδή είχε γένια και ήταν μουσουλμάνος

Βρετανία: Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο επειδή ήταν μουσουλμάνος και είχε... γένια
Η ζωή του 39χρονου Βρετανού πολίτη Αχμέντ Άλι δεν είναι και η πιο εύκολη εδώ και αρκετά χρόνια. Και αυτό γιατί έχει δύο σημαντικά ελαττώματα: είναι μουσουλμάνος και έχει μία μεγάλη γενειάδα. Ο άνθρωπος που εργάζεται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς έχει περάσει τα πάνδεινα κατά την διάρκεια της ζωής του στην Αγγλία, καθώς έχει συλληφθεί πάνω από 20 φορές μέσα στα τελευταία δύο χρόνια από την αντιτρομοκρατική της χώρας, καθώς τον θεωρούν ότι είναι φανατικός ισλαμιστής.

Το τελευταίο χτύπημα ήταν και το πιο σημαντικό. Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο με το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει με την γυναίκα του την περασμένη Παρασκευή για το μήνα του μέλιτος. Και όχι μόνο αυτό, καθώς τον ανέκριναν για πέντε ολόκληρες ώρες με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο χωρίς όμως ποτέ να του απαγγείλουν κάποια κατηγορία ή να τον εμπλέξουν με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Κλείσιμο
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο ίδιος λέει ότι έχει γίνει θύμα των social media καθώς δέχεται δεκάδες «επιθέσεις» κυρίως στο Facebook που τον κατηγορούν ότι είναι ακραίος Ισλαμιστής και έχει 11 γυναίκες. «Όλα αυτά είναι ανοησίες, λέει ο ίδιος, ψέμματα και κακόβουλα. Δεν είναι δίκαιοαυτό. Δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά».

Πάντως από την ίδια την αεροπορική εταιρία δηλώνεται ότι όσα έγιναν προκλήθηκαν από τις αρχές, καθώς αυτές επέλεξαν να κατεβάσουν τον συγκεκριμένο επιβάτη από το Μάντσεστερ στην πτήση για το Μαρακές στο Μαρόκο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης