Μήνυση κατά της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων υπέβαλε η Σλοβακία

Μήνυση κατά της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων υπέβαλε η Σλοβακία

H ποσόστωση αποδείχθηκε φιάσκο, είναι ανόητη και τεχνικά αδύνατη δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο ανακοινώνοντας την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μήνυση κατά της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων υπέβαλε η Σλοβακία
Την προσφυγή της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να προσβάλλει το σχέδιο των ποσοστώσεων για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

Με τη μήνυση που υπέβαλε η Σλοβακία ζητά να κηρυχθεί άκυρη η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
«Απαιτούμε το δικαστήριο να κηρύξει άκυρη την απόφαση της επιβολής υποχρεωτικών ποσοστώσεων» είπε στους δημοσιογράφους ο Φίτσο.

«Πιστεύω ότι οι ποσοστώσεις είναι ανόητες και τεχνικά αδύνατες. Οι θέσεις μας έχουν αποδειχθεί αληθινές, οι ποσοστώσεις έχουν αποδειχθεί φιάσκο» συμπλήρωσε ο Φίτσο.

Η Σλοβακία, μαζί με την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Ρουμανία είχαν αντιταχθεί στο πλάνο των αναγκαστικών ποσοστώσεων, για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων, από την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά το αίτημά τους καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης