Πράσινη τιάρα φόρεσε η Ελισάβετ για να υποδεχθεί τον Ιρλανδό πρόεδρο

Πράσινη τιάρα φόρεσε η Ελισάβετ για να υποδεχθεί τον Ιρλανδό πρόεδρο

Τον συνοδεύει πρώην στέλεχος του ΙΡΑ και υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για δεκαετίες για το Μπάκιγχαμ – Επίσημο δείπνο προς τιμής της αποστολής στα ανάκτορα του Γουίνδσορ

Πράσινη τιάρα φόρεσε η Ελισάβετ για να υποδεχθεί τον Ιρλανδό πρόεδρο
Με μια εντυπωσιακή τιάρα στο κεφάλι υποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας τους επίσημους προσκεκλημένους της σε δείπνο στα ανάκτορα του Γουίνδσορ, το βράδυ της Τρίτης. Επρόκειτο για τον Ιρλανδό πρόεδρο Μάικλ Χίγκινς, επικεφαλής της ιρλανδικής αποστολής που πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Αγγλία.

Τον πρόεδρο της Ιρλανδίας συνοδεύει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες, πρώην διοικητής του IRA και πρώην «υπ' αριθμόν 1 εχθρός» για το Λονδίνο, που επίσης παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο, κάτι που θα φαινόταν απλώς αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια.

Κλείσιμο
Η βασίλισσα στην επίσημη προσφώνησή της ανέφερε πως «Δεν θα αφήσουμε πλέον το παρελθόν να διαμορφώνει το μέλλον μας», σε μια ακόμα σαφή θέση προς την πλήρη συμφιλίωση μεταξύ των Ιρλανδών και των Άγγλων. 

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Ιρλανδός πρόεδρος απηύθυνε ιστορικό χαιρετισμό της Βουλή της Βρετανίας σημειώνοντας πως οι δύο χώρες έχουν έρθει σήμερα πολύ κοντά, κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο μερικά χρόνια νωρίτερα.

Η τιάρα και το κολιέ που διάλεξε να φορέσει στο επίσημο δείπνο στα ανάκτορα του Γουίνδσορ η βασίλισσα Ελισάβετ φέρουν ολόλαμπρα πράσινα σμαράγδια, μια σαφή αναφορά στα επίσημα χρώματα της Ιρλανδίας. 










Υπολογίζεται πως στο δείπνο συμμετείχαν περίπου 160 καλεσμένοι.






Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνομιλεί με τον μέχρι πριν λίγα χρόνια «υπ'αριθμόν 1» κίνδυνο για το Στέμμα, Μάθιου Μακ Γκίνες.



Δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους από τη δράση του ΙΡΑ τα προηγούμενα χρόνια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης