Άρχισαν οι εργασίες της «Γενεύης 2»

Άρχισαν οι εργασίες της «Γενεύης 2»

«Η Γενεύη 2 έχει αποτύχει πριν ακόμη ξεκινήσει», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί

Άρχισαν οι εργασίες της «Γενεύης 2»
Την έναρξη των εργασιών της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2» για τη Συρία στο Μοντρέ της Ελβετίας κήρυξε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Κάλεσε της δύο πλευρές να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με σοβαρότητα και υποστήριξε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά όχι ανυπέρβλητες.

Κλείσιμο
Η διάσκεψη, στην οποία θα συναντηθούν για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου οι εκπρόσωποι του συριακού καθεστώτος και της εξόριστης αντιπολίτευσης, ξεκίνησε παρουσία εκπροσώπων περίπου 40 χωρών και οργανισμών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα.

Ροχανί: «Η Γενεύη 2 έχει αποτύχει πριν ακόμη ξεκινήσει»

Πάντως, ο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, «η Γενεύη 2 έχει αποτύχει πριν ακόμη ξεκινήσει».

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Ροχανί είπε ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία ανάμεσα στην συριακή κυβέρνηση και τους εχθρούς της για τον τερματισμό του τριετούς εμφυλίου πολέμου, «είναι σχεδόν απίθανο να επιτύχουν».

Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο κ. Ροχανί είπε ότι εξαιτίας της απουσίας παραγόντων με επιρροή στη συνάντηση, αμφιβάλλει για την επιτυχία της διάσκεψης Γενεύη 2 στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην αποτελεσματικότητά της στην επίλυση της συριακής κρίσης.

«Η Γενεύη 2 έχει αποτύχει πριν ακόμη ξεκινήσει», είπε χαρακτηριστικά για τις εργασίες της διάσκεψης που άρχισαν σήμερα στο Μοντρέ της Ελβετίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης