Σαουδική Αραβία: Ακτιβίστριες μάχονται για το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν

Σαουδική Αραβία: Ακτιβίστριες μάχονται για το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της χώρας να πιάσουν το τιμόνι στις 28 Δεκεμβρίου – Το απαγορεύει ο σκληρός ισλαμικός νόμος 

Σαουδική Αραβία: Ακτιβίστριες μάχονται για το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν
Στις 28 Δεκεμβρίου θα κορυφωθούν οι πιέσεις των ακτιβιστριών που μάχονται για το δικαίωμα της οδήγησης στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απαγορεύεται. Μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν όλες τις γυναίκες της χώρας να πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία χρειάζονται άλλωστε την άδεια του νόμιμου προστάτη τους για να ταξιδέψουν, να εργαστούν ή ακόμη να παντρευτούν στη χώρα αυτή, όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.
 
Κλείσιμο
«Αρχίσαμε να κάνουμε έκκληση στις γυναίκες να πάρουν το τιμόνι την 28η Δεκεμβρίου σε όλη την Σαουδική Αραβία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις ακτιβίστριες, η Νασίμα αλ Σαάντα, σημειώνοντας πως «σκοπός της έκκλησης είναι να επιμείνουμε στο δικαίωμά μας να οδηγούμε, το οποίο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ώσπου να το αποκτήσουμε».

 Στη συνέχεια σημείωσε πως «εντείνουμε την εκστρατεία μας, η οποία είχε αρχίσει με την έκκλησή μας στις γυναίκες να καθίσουν στη θέση του οδηγού την 26η Οκτωβρίου]
 
Οι ακτιβίστριες είχαν καλέσει τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία να οδηγήσουν εκείνη την ημέρα, αλλά κατόπιν απέσυραν την έκκληση για να αποφύγουν μια αναμέτρηση με τις Αρχές, οι οποίες έχουν εντείνει την προσοχή τους σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό.
 
Περίπου 16 γυναίκες είχαν συλληφθεί να οδηγούν εκείνη την ημέρα και τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης