Τι να κάνετε για να μην παρασυρθείτε και χαλάσετε τη δίαιτά σας!

Τι να κάνετε για να μην παρασυρθείτε και χαλάσετε τη δίαιτά σας!

Η όψη ή, ακόμη, και η μυρωδιά φρούτων και λαχανικών βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να διατηρήσουν τον αυτοέλεγχό τους και να μην λοξοδρομούν!

Τι να κάνετε για να μην παρασυρθείτε και χαλάσετε τη δίαιτά σας!
Προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να μείνετε πιστοί στη δίαιτά σας, αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος; Παρά τις απαγορεύσεις υποκύπτετε συχνά στις λιγούρες και στις «γλυκές»… αμαρτίες; Οι επιστήμονες σας δίνουν τη λύση!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, η όψη ή, ακόμη, και η μυρωδιά φρούτων και λαχανικών βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να διατηρήσουν τον αυτοέλεγχό τους και να μην λοξοδρομούν!
 
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως οι εθελοντές που πρώτα είχαν μυρίσει ένα φρέσκο πορτοκάλι, μείωσαν την κατανάλωση σοκολάτας στο μισό, ενώ όσοι επέλεγαν σαλάτα ως ορεκτικό, στη συνέχεια έτρωγαν μικρότερη ποσότητα φαγητού, αφού, η όψη του μαρουλιού συνειρμικά τους υπενθύμιζε πως είναι σε δίαιτα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως το να βλέπουμε ή να μυρίζουμε φρούτα και των λαχανικά μπορεί να μας κόψει την όρεξη!  «Πριν …υποκύψετε στους πειρασμούς φέρτε στο νου σας τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά και αναλογιστείτε τα οφέλη τους. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης