Μέση Ανατολή: Δεν σκοτώνουν μόνο οι βόμβες, αλλά και ο ιός MERS

Μέση Ανατολή: Δεν σκοτώνουν μόνο οι βόμβες, αλλά και ο ιός MERS

Τα «πρωτεία» στα κρούσματα έχει η Σαουδική Αραβία

Μέση Ανατολή: Δεν σκοτώνουν μόνο οι βόμβες, αλλά και ο ιός MERS
Ο θανατηφόρος ιός MERS, που παρουσιάζεται ως λοίμωξη του αναπνευστικού, έκανε πάλι την εμφάνισή του στις χώρες της Μέσης Ανατολής, με την πλειοψηφία των ασθενών να παρουσιάζονται στη Σαουδική Αραβία.

Τα έξι κράτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις το Σαββατοκύριακο, κάνοντας γνωστό ότι έχουν το τελευταίο διάστημα επιβεβαιωμένα κρούσματα της θανατηφόρου νόσου MERS, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Κλείσιμο

Πάντως, τα περισσσότερα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και, όπως δήλωσε ένας Σαουδάραβας γιατρός, είναι εξαιρετικά ανήσυχος από τα κρούσματα που σημειώνονται μεταξύ των συναδέλφων του.

Η μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου στη Τζέντα έκλεισε για λίγες μέρες, ώστε να απολυμανθεί και άνοιξε πάλι την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες στη Σαουδική Αραβία, σημειώθηκαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα δύο θανατηφόρα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου και ήταν καθησυχαστικός, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά ο ιατρικός κόσμος της χώρας αναρωτιέται αν η ασθένεια αντιμετωπίστηκε ριζικά πριν από ενάμιση χρόνο, που είχε κάνει την εμφάνισή της.

Ιατρικές μελέτες αποδίδουν το θανατηφόρο ιό MERS σε μετάδοση από τις καμήλες, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Μετά την εμφάνιση της νόσου το Σεπτέμβριο του 2012, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι η ασθένεια «σκοτώνει» συνήθως με λοιμώξεις του αναπνευστικού και επιβεβαίωσε 228 περιπτώσεις ασθενών με τον ιό MERS, εκ των οποίων οι 92 θανατηφόρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης