Για την Samsung η μεσαία κατηγορία είναι ο χώρος της αγοράς που όπως φαίνεται θα δώσει την μεγαλύτερή της μάχη, καθώς εκεί είναι και τα περισσότερα κέρδη, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές. Σ' αυτό το πλαίσιο παρουσίασε το νέο βασικό μοντέλο της σειράς J, το J3, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην Κίνα, ενώ πολύ σύντομα θα έρθει και στις αγορές της Ευρώπης.
Η νέα εκδοχή αυτής της σειράς της Samsung διαθέτει οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση 1280x720 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2 GHz, μνήμη RAM στο 1,5 GB, χωρητικότητα στα 8GB, δύο κάμερες 8 και 5ΜΡ (πίσω και εμπρός αντίστοιχα), ενώ είναι εφοδιασμένο και με το λειτουργικό Android 5.1.1 Lollipop.
Η μπαταρία του είναι αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της κατηγορίας, στα 2.600mAh, το βάρος στα αρκετά λογικά 138 γραμμάρια, ενώ διαθέτει σύνδεση 4G.
Oι πρώτες ανακοινώσεις της εταιρίας κάνουν λόγο για τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στα 200 δολάρια, η οποία το τοποθετεί σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κομμάτι της αγοράς, όπου λόγω των χαρακτηριστικών αλλά και της πολύ καλής ποιότητας κατασκευής και της άψογης σχεδίασης φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική επιτυχία για την εταιρία.