Η Apple θα ενισχύσει την κερδοφορία της Samsung

Η Apple θα ενισχύσει την κερδοφορία της Samsung

Η κορεατική εταιρεία θα αναλάβει και πάλι από το 2016 την παραγωγή των επεξεργαστών και των τσιπ για τα iPhones και iPads, όπως αποκαλύπτουν οι Korea Times

Η Apple θα ενισχύσει την κερδοφορία της Samsung
Η συμφωνία για την παραγωγή από τη Samsung του μεγαλύτερου όγκου επεξεργαστών για τα μελλοντικά iPhones και iPads, την οποία αποκαλύπτουν οι Times της Κορέας, θεωρείται ότι θα ενισχύσει και πάλι σημαντικά από το 2016 την κερδοφορία της κορεατικής εταιρείας.
«Πρόκειται για μια συμφωνία δισεκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα, καθώς το τρίτο τρίμηνο το 2014 η Samsung κατέγραψε μείωση κερδών κατά 50%, ως αποτέλεσμα της πτώσης των πωλήσεων smartphones, αλλά και της μείωσης στην παραγωγή και διάθεση επεξεργαστών και τσιπ.

Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με τη Samsung, η Apple στράφηκε στην ταϊβανέζικη TSMC, για την κυρίως παραγωγή των επεξεργαστών και των τσιπ που χρησιμοποιεί στη κατασκευή των δυο best seller συσκευών της. Η κορεατική εταιρεία κράτησε ένα μικρό κομμάτι, όμως όπως αναφέρουν οι Korea Times με τη νέα συμφωνία η Samsung θα αναλάβει και πάλι το 80% της παραγωγής, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την κερδοφορία της.
Κλείσιμο

Η Apple σχεδιάζει η ίδια τα τσιπ και τους επεξεργαστές που χρησιμοποιεί στα iPhones και iPads, ακολουθώντας δική της αρχιτεκτονική και αναθέτοντας από εκεί και πέρα την κατασκευή τους σε άλλες εταιρείες.

Πάντως, εκτός από το κομμάτι της παραγωγής τσιπ, την κερδοφορία της κορεατικής εταιρείας πλήττει και η πίεση που της ασκείται από άλλους κατασκευαστές smartphones. Η Samsung παραμένει στην πρώτη θέση, όμως εταιρείες όπως οι κινεζικές Lenovo και Xiaomi φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν συσκευές με εξίσου υψηλά χαρακτηριστικά περίπου στη μισή τιμή, όπως επισημαίνει και το businessinsider.com.

Μάλιστα, η Xiaomi, η εταιρεία φαινόμενο που εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις πριν από λίγα χρόνια, με τις συσκευές της να γίνονται συνήθως ανάρπαστες online, είναι μαζί με τις Samsung, Apple, Lenovo και Huawei στην πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης