ChatGPT: Ποια νέα λειτουργία έρχεται στο chatbot της OpenAI

ChatGPT: Ποια νέα λειτουργία έρχεται στο chatbot της OpenAI

Θα μπορεί το ChatGPT να λειτουργήσει σαν ένα εναλλακτικό Google Search;

shutterstock_2314476193
Μία νέα λειτουργία αναζήτησης έχει στα σκαριά η OpenAI για το ChatGPT, που θα μπορύσε να το μετατρέψει σε μια εναλλακτική επιλογή αντί του γνωστού Google Search.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η OpenAI θέλει να ενσωματώσει στο chatbot την δυνατότητα να ψάχνει γρήγορα στο Διαδίκτυο για να βρίσκει πληθώρα απαντήσεων σε κάθε σας ερώτημα, παρουσιάζοντας τα τελικά του αποτελέσματα, με παραπομπές από τις πηγές τους.

Αυτό σημαίνει ότι το πανέξυπνο ChatGPT θα μπορούσε να αντλεί πληροφορίες από πολλούς και διαφορετικούς ιστότοπους, όπως η Βικιπαίδεια ή ακόμα και από blog posts, συνδέοντας την αρχική σελίδα αφού του υποβάλλετε την ερώτησή σας.

Πώς θα λειτουργεί η νέα λειτουργία του ChatGPT

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά μπορεί να έχετε την δυνατότητα να ανοίγετε το laptop σας, να μεταβαίνετε στον ιστότοπο του ChatGPT και να του υποβάλλετε τα ερωτήματά σας. Αυτό στην συνέχεια θα βρίσκει τις απαντήσεις που χρειάζεστε, μαζί με τις πηγές που άντλησε τα δεδομένα που σας παρουσίασε.

Κλείσιμο
Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, σε μια έκδοση πειραματικής λειτουργίας αναζήτησης, το ChatGPT μπορεί να εμφανίζει εκτός από τις γραπτές απαντήσεις, ακόμα και εικόνες, εάν και εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο ή ωφέλιμο.

Εάν για παράδειγμα αναζητάτε διαγράμματα ή πώς θα περάσετε νέα παιχνίδια στον υπολογιστή, το chatbot είναι πιθανό να σας δώσει και εικονογραφημένες οδηγίες για να καταφέρετε να βρείτε την απάντηση που αναζητάτε.

Ενώ το ChatGPT φέρεται να μπορεί ήδη να εκτελέσει αναζητήσεις για χρήστες με συνδρομή επί πληρωμή, είναι πιθανό να δώσει λανθασμένες απαντήσεις ή οι απαντήσεις του να περιλαμβάνουν λανθασμένες αναφορές ή πηγές.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο χρήστης του Χ (πρώην Twitter), DataChaz, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν καινούργιο υποτομέα με τη διεύθυνση search.chatgpt.com. Η εν λόγω διεύθυνση όμως, δεν μπορεί να βρεθεί.

Ενώ το εγχείρημα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την ίδια την εταιρεία, μοιάζει για το επόμενο λογικό βήμα, για να διατηρήσει το ChatGPT τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα απέναντι σε πολλούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της κολοσσιαίας Google.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης