Υλοποιείται το μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική ΖΤΕ

Υλοποιείται το μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική ΖΤΕ

Το νέο logistics hub υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αν και σε πρώτη φάση ο όγκος των προϊόντων που θα διακινούνται μέσω του Πειραιά δεν θα ξεπερνά τα δέκα κοντέινερ το μήνα

Υλοποιείται το μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική ΖΤΕ
Μέχρι τα μέσα του 2014, δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, αναμένεται να λειτουργήσει στην Αττική το διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων τεχνολογίας της ZTE, σε υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

Στελέχη της κινεζικής εταιρείας στην Αθήνα υποστήριξαν ότι οι συζητήσεις προχωράνε, αν και το τελευταίο διάστημα σημειώνεται μία μικρή καθυστέρηση, λόγω του πρόσφατου ανασχηματισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να διαχωριστεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξέφρασαν, πάντως, την αισιοδοξία τους ότι, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του διαμετακομιστικού κέντρου, η οποία αποτελεί βασικό κομμάτι της συμφωνίας.

Το νέο logistics hub υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αν και σε πρώτη φάση ο όγκος των προϊόντων που θα διακινούνται μέσω του Πειραιά δεν θα ξεπερνά τα δέκα κοντέινερ το μήνα.

Κλείσιμο
Το διαμετακομιστικό κέντρο της κινεζικής εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί για τη διανομή των προϊόντων της στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική. Με δεδομένη τη γεωγραφική θέση του Πειραιά, τα οφέλη για τη ΖΤΕ θα είναι σημαντικά, καθώς ο κύκλος μεταφοράς στις συγκεκριμένες περιοχές θα μειωθεί κατά περίπου ενάμιση μήνα.

Σήμερα η ΖΤΕ χρησιμοποιεί, για την προώθηση των προϊόντων της στην Ευρώπη, το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η ΖΤΕ, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και τερματικών συσκευών παγκοσμίως, επιδιώκει να ενισχύσει με πολλαπλούς τρόπους τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό και όσον αφορά στον τομέα των λύσεων για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ideal Electronics, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή των δικτυακών της προϊόντων. Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα είναι αποκλειστική για τουλάχιστον έναν χρόνο, με προοπτική ανανέωσης βάση στόχων.

Παράλληλα, συζητά τη προώθηση των συσκευών της -διαθέτοντας προσιτά smartphones με υψηλά χαρακτηριστικά- και σε δίκτυα διανομής ανεξάρτητα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα κέντρο ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακού λογισμικού, που θα απευθύνεται σε όλους τους παρόχους.

Η ΖΤΕ συμπληρώνει αυτές τις μέρες δέκα χρόνια δραστηριοποίησης στη χώρα μας, αν και η παρουσία της στην ελληνική αγορά έχει γίνει περισσότερο αισθητή τα τελευταία τρία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2013 έκλεισε για την κινεζική εταιρεία με μία αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση της τάξης του 50%.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αποδίδεται στις τερματικές συσκευές, καθώς η ΖΤΕ προμηθεύει με ADSL modems τον ΟΤΕ, τη Wind, την Hellas Online και τη Cyta.

Σημειώνεται ότι η ZTE, η οποία ανήκει κατά 40% στο κινεζικό κράτος, είναι η μόνη εισηγμένη κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης