Final 4 Κυπέλλου Βόλεϊ: Επιστροφή στο Αλεξάνδρειο μετά από 15 χρόνια

Final 4 Κυπέλλου Βόλεϊ: Επιστροφή στο Αλεξάνδρειο μετά από 15 χρόνια

Μετά το 2002 το ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και πάλι την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών - Κηφισιά- Ορεστιάδα (17:00, ΕΡΤ2) και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30, ΕΡΤ3) οι δυο ημιτελικοί της διοργάνωσης

Final 4 Κυπέλλου Βόλεϊ: Επιστροφή στο Αλεξάνδρειο μετά από 15 χρόνια
Το 31ο Κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ αναζητεί κάτοχο, με το Final 4 της διοργάνωσης να επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και το Παλέ Ντε Σπορ και τους ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Κι όπως σε κάθε ανάλογη διοργάνωση έτσι και σ’ αυτό το Final 4 υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στο δεύτερο ημιτελικό το άλλο φαβορί τον ΠΑΟΚ, ενώ στον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό συγκρούονται τα αουτσάιντερ Κηφισιά και Ορεστιάδα.

«Μπορεί να έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ φέτος τρεις φορές, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν και το αυριανό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση», παραδέχθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Σλόμπονταν Μπόσκαν που δεν υπολογίζει στον τραυματία Καναδό κεντρικό Τζάστιν Νταφ.

«Αυτές οι τρεις ήττες δίνουν ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά στην ομάδα μας έχουμε παίκτες με εμπειρία που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις και ξέρουν τον τρόπο να τις διαχειρίζονται», αντέτεινε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης που δεν έχει κανένα πρόβλημα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται αντιμέτωποι για 3η φορά τα 4 τελευταία χρόνια στον ημιτελικό (2 στα 2 έχει ο Ολυμπιακός) ενώ τη μοναδική φορά που δεν κοντραρίστηκαν στους «4» ήταν το 2015 όπου αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού με τον ΠΑΟΚ να είναι ο νικητής.
Κλείσιμο

Στο άλλο ζευγάρι υπάρχει η απογοητευμένη Ορεστιάδα, που υποβιβάστηκε στην Α2 και η Κηφισιά που διεκδικεί στο 4ο συνεχόμενο Final 4 που συμμετέχει, την 3η συμμετοχή σε τελικό (παραμένει χωρίς τρόπαιο).

Οι Θρακιώτες ψάχνουν να βρουν… κίνητρο κι ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουν κόντρα στην ομάδα που… επικύρωσε τον υποβιβασμό τους, καθώς την περασμένη εβδομάδα η Κηφισιά τους κέρδισε με 3-0 για το πρωτάθλημα.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι άξια βρισκόμαστε εδώ και θα έπρεπε να είμαστε και στην Α1…», είπε ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας Μπάμπης Σταματόπουλος με τον προπονητή της Κηφισιάς Κώστα Αρσενιάδη να συμπληρώνει: «Δεν μας ξεγελά ο υποβιβασμός της Ορεστιάδας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να φτάσουμε στον τελικό».

Το μήνυμα της Πατουλίδου
Από την πλευρά των διοργανωτών (Ομοσπονδία και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) εκφράστηκε η πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου να στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ομάδες, οπαδοί. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διοργανωτής είναι η Ομοσπονδία, δεν είναι τα σωματεία και επειδή έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, πρέπει να τηρηθούν. Είναι από τις μοναδικές στιγμές που λυπάμαι που δεν είμαι πλέον διαιτητής για να κάνω κουμάντο στο γήπεδο και να τους έβγαζα εγώ από το γήπεδο», ήταν η ατάκα του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα να συμπληρώνει: «Η περιφέρεια είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις και είναι προφανές ότι προσπαθήσαμε μαζί με όλους τους φορείς και εξασφαλίσαμε όσα χρειάζονται οι διοργανωτές προκειμένου να γίνει τελικά αυτό το φάιναλ-4. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουν ωραίους αγώνες και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ γιατί αποδεικνύουμε ότι αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και μόνο καλό κάνουμε στη περιοχή και στο άθλημα, με μόνο καλά αποτελέσματα». 

Αυτή πάντως που κέρδισε τις εντυπώσεις με τα όσα είπε ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη.
 «Μπορεί να μην γεννήθηκα στον αθλητισμό αλλά μεγάλωσα στον αθλητισμό. Συμμερίζομαι την προσπάθεια των ομάδων και την αγωνία τους που έχουν για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Η Θεσσαλονίκη είναι κράμα θρησκειών, εθνοτήτων, η συμβίωση ήταν δύσκολη αλλά ήταν καλή και το ίδιο εύχομαι να συμβεί και σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση».

Το πρόγραμμα του Final 4
Α’ ημιτελικός
17:00, ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Ορεστιάδας (ΕΡΤ 2)
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής
Αναπληρωματικός: Παπαδογούλας
Επόπτες: Γιωγιού, Κουκουμάκας, Μούζουλας, Μπέλλος
Σημειώτρια: Καρακούλια

Β’ ημιτελικός
19:30, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας
Αναπληρωματικός: Γεωργιάδης
Επόπτες: Δρανίτσας, Μαυρίδης, Πεχλίδης, Γιωγιού
Σημειώτρια: Παναγιωτίδου

Κυριακή 19/3
18:00, Τελικός (ΕΡΤ2)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης