Άρσεναλ-Παρί 2-2: Παριζιάνικη πρωτιά με αυτογκόλ των Λονδρέζων

Άρσεναλ-Παρί 2-2: Παριζιάνικη πρωτιά με αυτογκόλ των Λονδρέζων

Δύο αυτογκόλ έγραψαν την ιστορία στο Λονδίνο - Η Άρσεναλ με... καραμπόλα προηγήθηκε στο 59' με 2-1, αλλά στο 76' ο Ιβόμπι με κεφαλιά στην λάθος εστία έδωσε το προβάδισμα για την πρωτιά στους Παριζιάνους - Με δύο γκολ του Μέσι η Μπάρτσα πέρασε από την έδρα της Σέλτικ και πήρε την πρώτη θέση, αφού η Σίτι δεν κέρδισε στο Γκλάντμπαχ - Ασταμάτητη η Ατλέτικο έκανε το 5Χ5

Άρσεναλ-Παρί 2-2: Παριζιάνικη πρωτιά με αυτογκόλ των Λονδρέζων
Στο μεγάλο ντέρμπι των σημερινών αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής Άρσεναλ και Παρί πάλεψαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για την πρωτιά στον 1ο όμιλο με την τύχη να χαμογελά στους Λονδρέζους.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και στο 18’ Μότα, Ματουϊντί συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να βγάζει τη σέντρα και τον Καβάνι να ανοίγει το σκορ. Η Άρσεναλ ψαχνόταν, δεν έβρισκε τρόπο να δημιουργήσει αλλά στο 45’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σάντσεζ με τον Ζιρού να ισοφαρίζει τους συμπατριώτες του.

Κλείσιμο
Το δεύτερο χτύπημα για τους Παριζιάνους ήρθε στο 59’ κι αφού στο 53’ ο Λούκας Μόουρα με φάουλ είχε σημαδέψει το δοκάρι του Οσπίνα. Στην σέντρα του Τζένκινσον ο Μαρκίνιος έδιωξε άτσαλα με τη μπάλα να χτυπά στο πόδι του Βεράτι και να καταλήγει στα δίχτυα του Αρεολά! Ωστόσο η Παρί πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Άρσεναλ και στο 76’ στην ακίνδυνη κεφαλιά του Λούκας έβαλε το κεφάλι του ξεγελώντας τον Οσπίνα διαμορφώνοντας το 2-2 το οποίο έδινε την πρώτη θέση στους Γάλλους.



 Λουντογκόρετς και Βασιλεία κόλλησαν στο 0-0 στην Βουλγαρία, με την πρώτη να διατηρεί το προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους Ελβετούς στο 16’ με τον Ζουφί, με τον Στογιάνοβ να κρατάει όρθιους τους γηπεδούχους και στην προσπάθεια του Ντελγάδο. Ακολούθησε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Ζουφί, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήσυχα, το θέαμα κακό και η μοναδική ευκαιρία χάθηκε στο 75’ ξανά για την Βασιλεία με τον Ελιουνούσι και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.



 Άρσεναλ - Παρί 2-2 (45+1' πεν. Ζιρού, 59' αυτ. Βεράτι - 18' Καβάνι, 76' αυτ. Ιβόμπι)
Λουντογκόρετς - Βασιλεία 0-0

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 11 (11-5)
2. Άρσεναλ 11 (14-5)
3. Λουντογκόρετς 2 (4-13)
4. Βασιλεία 2 (2-8)

2ος όμιλος: Χ-αμένη η Νάπολι

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπεσίκτας, η Νάπολι έχασε άλλους δύο βαθμούς στο San Paolo και μαζί την ευκαιρία να γίνει φαβορί για την 1η θέση του ομίλου. Αντιθέτως, μετά το 0-0 με τους Ουκρανούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα παίξει για τη ζωή της στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα. Εκεί, θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να είναι στους «16» ενώ σε περίπτωση ήττας θα ελπίζει σε ένα δώρο (σ.σ. νίκη) της Ντιναμό κόντρα στην Μπεσίκτας. Οπως και να έχει, μια πρόκριση που φαινόταν ότι μπορούσε να γίνει εύκολη υπόθεση μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, έχει μετατραπεί σε θρίλερ για τους Ναπολιτάνους.

Η λογική έλεγε ότι η Νάπολι θα έμπαινε δυνατά στο ματς για το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα αλλά τελικά δεν απλοποιήθηκε τίποτα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, έκαναν παιχνίδι αλλά δυσκολεύονταν να κάνουν καθαρές ευκαιρίες. Κι όσες έγιναν, που δεν ήταν και κλασικές, χάθηκαν από τον Ινσίνιε, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη doppietta που έκανε στο Ούντινε το περασμένο Σάββατο για την Serie A. Στο δεύτερο μέρος οι Παρτενοπέι μπήκαν καλύτερα και στο 52' το γύρισμα του Χάμσικ για τον Καγιεχόν έμοιαζε με γκολ αλλά ο Μακαρένκο πρόλαβε να διώξει. Οι Ναπολιτάνοι προσπαθούσαν να ανεβάσουν ρυθμό αλλά δεν έπιασαν την γνωστή απόδοση τους, απειλώντας στο 66' με το σουτ του Χάμσικ που απέκρουσε ο Ρούντκο. Στο ίδιο λεπτό ο Σάρι έβγαλε τον Ινσίνιε για να βάλει τον Γκαμπιαντίνι και αυτός προσπάθησε να δώσει τη λύση στο 74' αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Ιταλός επιθετικός ήταν δραστήριος στα πρώτα λεπτά μετά την είσοδο του αλλά δεν ήταν οι συμπαίκτες του, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει ως το τέλος, μετατρέποντας σε «τελικό» τον αγώνα με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.



 Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν υπάρχει αυτό που έκανε η Μπεσίκτας! Η τουρκική ομάδα με απίστευτη ανατροπή κι ενώ βρέθηκε να χάνει εντός έδρας στο ημίχρονο με 3-0 από την Μπενφίκα, έκανε εκπληκτική αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3), μένοντας… ζωντανή για την πρόκρισή της στους «16» του Champions League. 

Εξαιρετικός ο ρυθμός από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι. Μόλις στο 2’ η Μπενφίκα «άγγιξε» το γκολ αλλά το δυνατό σουτ του Ελισέου έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, η Μπεσίκτας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Αμπουμπακάρ αλλά το τέρμα δεν μέτρησε σωστά καθώς ο επιθετικός της τουρκικής ομάδας ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. 

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, πάντως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Γουέδες, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Φάμπρι, τον πέρασε και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Μπενφίκα που είχε τον έλεγχο του ματς και στο 25’ έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Σάλβιο βρήκε τον Σεμέδο μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και αυτός με εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα! Το πάρτι που είχαν στήσει οι Πορτογάλοι συνεχίστηκε! Στο 31ο λεπτό δε, σε μια τρελή φάση, πέτυχαν και τρίτο γκολ.  

Ο Μήτρογλου έκανε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι αλλά ο Έλληνας φορ με νέα κεφαλιά έστειλε ξανά τη μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Σάλβιο, αυτός έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι και στην επιστροφή, ο Φέισα με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Φάμπρι, διαμορφώνοντας το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ωστόσο, αυτό που συνέβη στο δεύτερο μέρος, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! 

Η Μπεσίκτας μπήκε με σκοπό στην επανάληψη να πετύχει το αδύνατο. Και τα κατάφερε! Αφού αρχικά ισοφάρισε με τρομερό βολ πλανέ του Τοσούν μετά από σέντρα του Μπεκ στο 58ο λεπτό, μείωσε στο γκολ στο 83ο λεπτό όταν ο Κουαρέσμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα! Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά εκ νέου στο «Vodafone Arena», οι Τούρκοι οπαδοί κρεμόντουσαν σαν τα «σταφύλια», ο θόρυβος που έκαναν ήταν εκκωφαντικός και κατάφεραν να… λυγίσουν την Μπενφίκα! 

Ήταν το 89ο λεπτό όταν η μπάλα πήγε στα πόδια του… αψυχολόγητου Κουαρέσμα. Αυτός έβγαλε «μαγική» σέντρα με ραμπόνα από τα αριστερά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Αμπουμπακάρ με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το σύνθημα σε συμπαίκτες, τεχνικό τιμ και οπαδούς της Μπεσίκτας να ξεσπάσουν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 



 Νάπολι - Ντινάμο Κιέβου 0-0
Μπεσίκτας – Μπενφίκα 3-3

Βαθμολογία

1. Νάπολι 8 (9-7)
2. Μπενφίκα 8 (9-8)
3. Μπεσίκτας 7 (9-8)
4. Ντιναμό Κιέβου 2 (2-6)

Επόμενη αγωνστική (6/12)

Μπενφίκα-Νάπολι
Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας


3ος όμιλος: Προκρίθηκαν τα φαβορί

Οχι μόνο μπήκε αποστολή μετά την ίωση και τους εμετούς που έκανε, αλλά άφησε και το σημάδι του στην Γλασκώβη. Ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τα δύο γκολ στο 0-2 της Μπαρτσελόνα επί της Σέλτικ και έγραψε ένα σωρό ρεκόρ. Το 0-1 ήρθε νωρίς (24') και μετά από πάσα του Νεϊμάρ, ο οποίος έφτασε τις επτά ασίστ για φέτος στη διοργάνωση και θέλει ακόμα μία για να κάνει ρεκόρ σε μία σεζόν στο Champions League. Στο 55' ο Μέσι ευστόχησε σε πέναλτι και με το 92ο του στο σεντόνι έφτασε συνολικά τα 100 τέρματα σε διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου από παίκτη με μία μόνο ομάδα. Επίσης έχει εννέα στους ομίλους, έχοντας παίξει τέσσερα ματς. Κάπως έτσι η Μπάρτσα εξασφάλισε το καλό εισιτήριο του 3ου ομίλου και το τελευταίο παιχνίδι εντός με την Γκλάντμπαχ είναι διαδικαστικό.



 Μαζί με την πρώην ομάδα του πέρασε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Σίτι κατάφερε να πάρει το 1-1 στην Γερμανία και επειδή είχε νικήσει στο εντός ματς την Γκλάντμπαχ (σ.σ.: πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας τα μεταξύ τους), με την διαφορά στους τρεις βαθμούς, κλείδωσε την 2η θέση. Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε με τον Ράφαελ από ασίστ του Στιντλ (27'). Με αυτό το γκολ η Σίτι έχει δεχτεί γκολ και στις 10 πρόσφατες εξόδους της στο Champions League. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο σκορ στις καθυστερήσεις πριν το ημίχρονο, με τον Ντε Μπρόινε να μοιράζει πάρε βάλε στον Σίλβα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο με την αποβολή του Στιντλ (51'), αλλά ακολούθησε ο Φερναντίνιο (64') για τους Αγγλους. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Γκλάντμπαχ αρκεί να μην χάσει με τρία γκολ διαφορά εντός από την Σέλτικ, ώστε να πάρει τουλάχιστον την πρόκριση για το Europa League.



 Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 0-2 (24', 55' πεν. Μέσι)
Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (24' Ράφαελ - 45' Σίλβα)

Βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 12 (16-4)
2. Μαν. Σίτι 8 (11-9)
3. Γκλάντμπαχ 5 (5-8)
4. Σέλτικ 2 (4-15)

Επόμενη αγωνιστική (6/12)

Μαν. Σίτι – Σέλτικ
Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ


4ος όμιλος: Με… γαλλικό κλειδί η Ατλέτικο

Η Ροστόβ της έκανε το δώρο
και παρόλο που συνάντηση ισχυρή αντίσταση η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Αϊντχόφεν, έκανε το 5χ5 (η μοναδική χωρίς απώλεια) και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο, μετατρέποντας τον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο σε… φιλικό.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με τους Ολλανδούς να είναι ιδιαίτερα μαχητικοί, αλλά στο 55’ ο Γκριεζμάν έβγαλε την ασίστ στον Γκαμεϊρό κι ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσει το δεύτερο γκολ από τον Γκριεζμάν στο 66’.



 Στην παγωμένη Ρωσία η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα, η παράδοση πήγε... περίπατο και στο Ροστόβ έχασε την κορυφή! Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-2, πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους και μπήκαν πολύ δυνατά στη μάχη για το Europa League. Οι Βαυαροί δέχτηκαν δεύτερο διαδοχικό χαστούκι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποχαιρέτησαν την πρωτιά του ομίλου. Πριν... 18 μήνες είχαν υποστεί δυο σερί ήττες (σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ την τελευταία φορά που μέτρησαν δυο ήττες στον όμιλο ήταν τη σεζόν 2009-10.

Η Ροστόβ μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και στο 9' είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ουλράιχ έκανε τραγική έξοδο, ο Ερόχιν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπερνάντ έδιωξε στη γραμμή. Η Μπάγερν παρά τις σημαντικές απουσίες πήρε τον έλεγχο του ματς, επέβαλλε το ρυθμό της και μετά το 20΄ έγινε απειλητική για την εστία των Ρώσων. Στο 22' την κεφαλιά του Μπαντστούμπερ έδιωξε υπέροχα ο Ντζανάεβ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, η σουτάρα του Ντάγκλας Κόστα κατέληξε άουτ. 

Ετσι, στο 35' ήρθε το γκολ για τους Βαυαρούς, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να ανοίγει το σκορ με ιδανικό πλασέ! Η Μπάγερν είχε κερδίσει τα οκτώ τελευταία επίσημα ματς, όπου ο Κόστα βρήκε δίχτυα. Αυτή τη φορά πάντως η παράδοση δεν ήταν σύμμαχος, καθώς στο 44' ήρθε η ισοφάριση. Λάθος του σκόρερ, ο Αζμούν... έριξε τον Μπόατενγκ και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-1! Μοιραίος ο Μπόατενγκ για τους Βαυαρούς, αφού στο 48' ανέτρεψε τον Νομπόα και ο Πόλοζ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-1! 

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα και στο 52' έφεραν το ματς στα ίσα με ιδανικό τελείωμα του Μπερνάρντ. Οι Βαυαροί έγιναν πιο επιθετικοί, αλλά η Ροστόβ ήταν αυτή που είχε την ουσία. Ετσι, στο 67' ο Νομπάα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 3-2. Ο Μούλερ μπήκε στο ματς, η κατοχή για τη Μπάγερν έφτασε στο 80%, αλλά τόσο ο Τιάγκο όσο και ο Ριμπερί δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση. 



 Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν 2-0 (54' Γκαμεϊρό, 65' Γκριεζμάν)
Ροστόβ – Μπάγερν 3-2

Βαθμολογία 

1. Ατλέτικο 15 (7-1)
2. Μπάγερν 9 (13-6)
3. Ροστόβ 4 (6-12)
3. Αϊντχόφεν 1 (4-11)

Επόμενη αγωνιστική (6/12)

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν - Ροστόβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης