Υποσχέσεις για πολλά ευρώ δίνει το EURO 2016

Υποσχέσεις για πολλά ευρώ δίνει το EURO 2016

Αρχίζει το EURO 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας και μας υπόσχεται κέρδη, αφού πάντα η έκπληξη παραμονεύει, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Κόπα Αμέρικα, που είναι σε εξέλιξη.  Πριν πάμε στις προβλέψεις, να διευκρινίσουμε ότι στα EURO 2016 συμμετέχουν 24 ομάδες, αντί για 16 των προηγούμενων διοργανώσεων κι είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στην επόμενη φάση, των «16» , προκρίνονται οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας συν οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.  Στο Κόπα Αμέρικα έχουν σχηματιστεί τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και στην επόμενη φάση των «8», προκρίνονται οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας από κάθε όμιλο.

Υποσχέσεις για πολλά ευρώ δίνει το  EURO 2016
Γαλλία – Ρουμανία: Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι των τελικών του EURO 2016 που θα γίνει στο Παρίσι. Η εκ των φαβορί για τον τίτλο οικοδέσποινα της διοργάνωσης θέλει να ξεκινήσει με νίκη και θα το κάνει, έστω κι αν παίζει χωρίς τον Μπενζεμά. Στο τελευταίο φιλικό διέλυσε 3-0 τη Σκωτία με δυο γκολ του Ζιρού της Άρσεναλ. Βάζει τρία γκολ και πάνω στα τέσσερα τελευταία φιλικά. Η Ρουμανία θα παίξει κλειστά, έχει καλούς αμυντικούς, όπως τον γκολκίπερ της Φιορεντίνα Ταταρουσιάνου, το στόπερ της Νάπολι Κίρικες και τον Ρατ, άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ. Στα τελευταία εννέα μεταξύ τους ματς, η Γαλλία έχει τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες, χωρίς νίκη οι Ρουμάνοι. Η λογική λέει άσος, no goal και σκοράρουν Γκριεζμάν, Ζιρού.

Κλείσιμο
Αλβανία –Ελβετία: Είναι το δεύτερο ματς των τελικών της Γαλλίας. Στον ίδιο όμιλο είναι και η Γαλλία με την Ρουμανία. Οι Αλβανοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικά, είχαν πολύ καλή πορεία στα προκριματικά. Έκαναν δυο φιλικές νίκες 2-0 το Λουξεμβούργο και 3-1 το Κατάρ. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ελβετοί δεν είναι στα καλύτερά τους, η έκπληξη εγκυμονεί. Η Ελβετία στα τέσσερα τελευταία φιλικά της έχασε τα τρία και στην πρόβα τζενεράλε νίκησε 2-1 τη Μολδαβία. Δεν έχει, ακόμα βρει ρυθμό, έχουν φανερό πρόβλημα στο γκολ. Η λογική λέει ότι το ματς ξεκινάει από ισοπαλία και είναι under.

Ουαλία – Σλοβακία: Είναι στον ίδιο όμιλο με τη Ρωσία και την Αγγλία. Αν κάποια από τις δυο ομάδες θέλει να προκριθεί, θα πρέπει να μη χάσει. Η Ουαλία είχε καλή παρουσία στα προκριματικά, στηρίχθηκε φυσικά στον Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ που πέτυχε τα επτά από τα 11 γκολ. Στα φιλικά, όμως, ήταν κακή, σημείωσε τρεις ήττες και μία ισοπαλία, ενώ σταμάτησε να σκοράρει ο Μπέιλ. Η Σλοβακία θα είναι η έκπληξη των τελικών. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει το Μακ και τον Βάις (πρώην του Ολυμπιακού) σε φουλ φόρμα, τον Χάμσικ της Νάπολι να κουμαντάρει μαεστρικά, έχει και οκτώ ματς να χάσει. Κέρδισε 3-1 και μέσα στη Γερμανία σε φιλικό ματς. Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, over, αμφίσκορο και σκοράρουν ο Μπέιλ και ο Μακ.

Αγγλία – Ρωσία: Το μεγάλο ματς του ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν η Σλοβακία με την Ουαλία. Οι Άγγλοι αυτοπροσδιορίζονται σαν φαβορί για μία, ακόμα διοργάνωση, όπως κάνουν πάντα, αλλά πάντα αποτυγχάνουν. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, το έδειξαν στα φιλικά. Παίζουν και κομπλέ, αλλά χωρίς το Βάρντι, αφού ο Χόντγκτσον προτιμάει τον Κέιν στην κορυφή της επίθεσης. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο φιλικό, όπου κέρδισε μόλις 1-0 την Πορτογαλία, όλα τα άλλα ματς η Αγγλία τα έχει στο over. Η Ρωσία πάει φορτωμένη προβλήματα. Έξω ο Ντζαγκόεφ, έξω και ο Ντενίσοφ, σε κακά χάλια το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ιγκνάσεβιτς και Βασίλι Μπερεζούτσκι. Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά, έχασε 2-1 από την Τσεχία, 4-2 από τη Γαλλία, 3-1 από την Κροατία, 1-1 με τη Σερβία. Η λογική λέει άσος, under, no goal και σκοράρει ο Ρούνεϊ.

Τουρκία – Κροατία: Είναι το μεγάλο ματς του ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν, ακόμα, η Ισπανία και η Τσεχία. Καθόλου εύκολο παιχνίδι. Η Τουρκία είναι δυνατή ομάδα, έχει τον Τερίμ στον πάγκο, διαχρονική αξία, έχει και παικταράδες, όπως ο Τουράν, ο Γιλμάζ, ο Καλχάνογλου, ο Σαχίν κ.α. Οι προαναφερόμενοι βλέπουν το φάουλ έξω από την περιοχή σαν… πέναλτι. Από το Νοέμβριο του ’14 έχει να χάσει η Τουρκία, αν εξαιρέσουμε το άδικο 2-1 με την Αγγλία (λόγω διαιτησίας), πρόσφατα στο Λονδίνο. Νικάει πάντα στο ένα γκολ. Η Κροατία έχει κι αυτή σούπερ σταρ, όπως τους Μόντριτς, Κόβατσιτς (Ρεάλ), Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς κλπ. Κι αυτή πήγε πολύ καλά στα φιλικά κι αυτή κερδίζει στο ένα γκολ. Η λογική λέει ότι το ματς είναι αμφίσκορο, με πρώτο σημείο την ισοπαλία. 

Πολωνία – Β. Ιρλανδία: Στον ίδιο όμιλο είναι και Γερμανία με την Ουκρανία. Η Πολωνία τα πήγε σχετικά καλά στα φιλικά, έχασε μόνο από την Ολλανδία 2-1 στο Γκντανσκ, αλλά εντελώς άδικα. Έχει δυνατή ομάδα και στόχο να περάσει στην επόμενη φάση, ο Λεβαντόφσκι στη μέρα του μπορεί να ξετινάξει όποια αντίπαλο, πολύ καλός είναι κι ο νεαρός Μίλικ του Άγιαξ. Μία ήττα σε εννέα ματς έχουν τελευταία οι Πολωνοί. Η Β. Ιρλανδία είναι σούπερ αμυντική ομάδα, νικάει η χάνει στο ένα γκολ. Κόντρα στους Πολωνούς είναι αμφίβολος ο Κάιλ Λάφερτι, πρώτος σκόρερ των προκριματικών με επτά γκολ. Είναι μαχητές οι Βορειοϊρλανδοί, αλλά ατάλαντοι, γι αυτό και εγκατέλειψαν το παραδοσιακό του στυλ, να παίζουν φουλ επίθεση. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος, under, no goal.

Γερμανία – Ουκρανία: Είναι στον ίδιο όμιλο με την Πολωνία και τη Β. Ιρλανδία. Οι Γερμανοί, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ξεκινούν το τουρνουά με στόχο να κατακτήσουν το κύπελλο. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, δεν μπορεί να έχουν άλλο στόχο. Στα φιλικά, ωστόσο, δεν τα πήγαν καλά, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ματς με την Ουγγαρία την οποία νίκησαν 2-0. Κι από την Αγγλία έχασαν 3-2 στην έδρα τους και από την Σλοβακία, επίσης στην έδρα τους, 3-1. Αυτό δεν λέει τίποτα, όταν μιλάμε για Γερμανούς. Οι Ουκρανοί δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Έχουν φτιάξει την άμυνά τους και στην επίθεση, όταν παίζουν με ισάξιους αντιπάλους, κινούνται στο ένα γκολ διαφορά σε όποιο αποτέλεσμα. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και δυο «κλικ» τουλάχιστον κάτω από τη Γερμανία. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος, over και σκοράρουν Μίλερ, Γκέτζε και Γιαρμολένκο.

Ισπανία – Τσεχία: Είναι στον «όμιλο του θανάτου», με την Κροατία και την Τουρκία. Κι οι δυο είχαν ανέλπιστα αποτελέσματα στο τελευταίο τους φιλικό. Η Ισπανία έχασε 1-0 στη Χετάφε από τη… Γεωργία και η Τσεχία, 2-1 στην Πράγα από την Ν. Κορέα, την οποία στο προηγούμενο φιλικό, η Ισπανία είχε διαλύσει 6-1. Οι Ισπανοί είναι ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κι επειδή το πρώτο ματς είναι και το κριτήριο για τη συνέχεια, πρέπει να το πάρουν πάση θυσία. Είναι τουλάχιστον δυο κλάσεις καλύτεροι από την Τσεχία. Οι Τσέχοι από τη μεριά τους, σ’ αυτό το δύσκολο όμιλο, στόχο έχουν να πάρουν ισοπαλία. Δεν έχουν νικήσει ποτέ την Ισπανία, σε τέσσερα ματς έχουν φέρει μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Αμφίβολος είναι ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Ντόρεκ Ντόκαλ, που κάνει όλο το παιχνίδι. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος, under, no goal.

Ιρλανδία – Σουηδία: Είναι σε πολύ δύσκολο όμιλο, παρέα με την Ιταλία και το Βέλγιο, τα φαβορί του ομίλου. Με βάση το βαθμό δυσκολίας των επόμενων αγώνων τους στον όμιλο, όποια από τις Σουηδία, Ιρλανδία, νικήσει, θα έχει κάνει βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Ιρλανδία τα πήρε περίφημα μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο φιλικό, όπου εντελώς χαλαρή, έχασε 2-1 από τη Λευκορωσία στο Δουβλίνο. Όμως, εκεί που χρειάστηκε να δείξει τη δύναμή της, το έκανε, φέρνοντας 2-2 με τη δυνατή Σλοβακία, 1-1 με την Ολλανδία, 2-0 τη Βοσνία, 1-0 την Ελβετία. Η Σουηδία του Ιμπραήμοβιτς και του Μπεργκ είναι ένα «κλικ» μπροστά από την Ιρλανδία. Στο τελευταίο της φιλικό διέλυσε 3-0 την Ουαλία. Κάποιο πρόβλημα εντοπίζεται στην άμυνά της που έχει δεχτεί έξι γκολ σε επτά ματς. Η λογική λέει ότι το ματς είναι διπλό, under και σκοράρει ο Ιμπραήμοβιτς.

Βέλγιο – Ιταλία: Στον ίδιο όμιλο είναι και η Ιρλανδία με την Σουηδία. Όποια από τις δυο ομάδες χάσει, θα αγχωθεί εν όψει της συνέχειας, έχοντας να παίξει με δυνατούς αντιπάλους. Όποια νικήσει, πάει πιο άνετη για τα δυο επόμενα ματς. Το Βέλγιο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες. Δημιουργεί ευκαιρίες με τον Αζάρ κυρίως, αλλά κάπου υπάρχει πρόβλημα ποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Ο Λουκάκου σκοράρει μεν, αλλά χάνει περισσότερα από αυτά που βάζει. Αλλά και αμυντικά, δεν στέκεται καλά, αφού μετά την απουσία του Κομπανί, δέχεται ένα γκολ και κάτι ανά ματς. Η Ιταλία από τη μεριά της έχει δυο σημαντικές απουσίες των Βεράτι και Μαρκίζιο, ενώ δεν είναι στα τελικά ο μαέστρος Πίρλο, που την οδήγησε στον τελικό πριν από τέσσερα χρόνια. Θα παίξει κλειστά, έχοντας ως πρώτο στόχο να μη χάσει. Η λογική λέει ότι το ματς είναι για ισοπαλία και under.

Χιλή – Βολιβία: Είναι στον ίδιο όμιλο του Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή και τον Παναμά. Είναι η δεύτερη αγωνιστική του ομίλου. Στην πρώτη, η Χιλή έχασε 2-1 από την Αργεντινή και η Βολιβία, 2-1 από τον Παναμά. Η Χιλή, κάτοχος του Κόπα Αμέρικα είχε ένα απαίσιο πρώτο μέρος με την Αργεντινή, ήταν φοβερή στην επανάληψη, αλλά έχασε. Συμπλήρωσε, έτσι επτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις, όπου πέτυχε μόλις μία νίκη. Είναι κατά πολύ ανώτερη από τη Βολιβία, βέβαια και το πιο πιθανό είναι να νικήσει. Η Βολιβία έχει πέντε σερί ήττες σε επίσημα και φιλικά, όπου δέχεται σχεδόν τρία γκολ σε κάθε ματς, ενώ σκόραρε μόλις τέσσερις φορές. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος, over, no goal.

Αργεντινή – Παναμάς: Στον ίδιο όμιλο είναι και η Χιλή με την Βολιβία. Στο πρώτο της ματς, η Αργεντινή, χωρίς τον τραυματία Μέσι, νίκησε 2-1 τη Χιλή, αν και υπέφερε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο δε, Παναμάς νίκησε πιο εύκολα απ ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 την Βολιβία. Η Αργεντινή δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει το Μέσι στην βασική ενδεκάδα αλλά δεν τον χρειάζεται κιόλας για να καταβάλει την αντίσταση του Παναμά. Έχει στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο κι απ ό,τι έδειξαν μέχρι τώρα οι ομάδες, μόνο η Κολομβία μπορεί να την απειλήσει. Ο Παναμάς παίζοντας και καλή μπάλα, αλλά και σκληρά (πέντε κίτρινες κάρτες πήραν οι παίκτες του), κατάφερε να νικήσει τη Βολιβία. Ποντάρει πολλά στην άμυνά του, τα τελευταία έξι από τα επτά παιχνίδια του  είναι στο under. Η λογική λέει ότι το ματς είναι άσος από ημίχρονο, over, no goal.

ΗΠΑ – Παραγουάη: Μεγάλο ματς στο Κόπα Αμέρικα. Οι γηπεδούχοι θέλουν ένα βαθμό για να περάσουν στην επόμενη φάση και οι φιλοξενούμενοι περνούν μόνο με νίκη, αλλιώς, αποκλείονται. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν άσχημα τη διοργάνωση, την οποία φιλοξενούν εξ ολοκλήρου στο έδαφός τους, χάνοντας 2-0 από την Κολομβία. Στο δεύτερο παιχνίδι, ωστόσο, οι Αμερικανοί ήταν καταιγιστικοί και διέλυσαν 4-0 την Κόστα Ρίκα. Οι Παραγουανοί είναι η τρανή απογοήτευση. Ενώ πήγαιναν «τρένο» στα προκριματικά του Μουντιάλ, αδιαφόρησαν για το Κόπα Αμέρικα. Στο πρώτο τους ματς έφεραν 0-0 με την Κόστα Ρίκα, χάνοντας όμως, πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ηττήθηκαν 2-1 από την Κολομβία. Η λογική λέει ότι το ματς κλείνει προς την ισοπαλία με under.

Κολομβία – Κόστα Ρίκα: Είναι στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ και την Παραγουάη. Οι Κολομβιανοί θέλουν μία ισοπαλία για να τερματίσουν στην 1η θέση της βαθμολογίας. Η Κόστα Ρίκα θέλει μόνο νίκη με τρία, τουλάχιστον, ή περισσότερα γκολ από αυτά που πρέπει να νικήσει η Παραγουάη τις ΗΠΑ για να προκριθεί. Άρα, αδύνατο. Για την Κολομβία είναι τυπική διαδικασία να νικήσει, στο εναρκτήριο ματς κέρδισε εύκολα 2-0 την Αμερική και στο δεύτερο παιχνίδι, 2-1 την Παραγουάη. Η Κόστα Ρίκα έφερε 0-0 με την Παραγουάη στον πρώτο αγώνα, τον οποίο από τύχη δεν έχασε και στο δεύτερο, διασύρθηκε 4-0 από τις ΗΠΑ. Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που θαυμάσαμε στο Μουντιάλ. Η λογική λέει άσος από ημίχρονο, under, no goal.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης