Γερμανία: Ο Ζερόμ Μπόατενγκ φοβάται τρομοκρατική επίθεση στo Euro

Γερμανία: Ο Ζερόμ Μπόατενγκ φοβάται τρομοκρατική επίθεση στo Euro

Απαγόρευσε στη σύζυγο και στα παιδιά του να ακολουθήσουν την αποστολή της Εθνικής Γερμανίας

Γερμανία: Ο Ζερόμ Μπόατενγκ φοβάται τρομοκρατική επίθεση στo Euro
Τους φόβους του για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη διάρκεια του Euro 2016, η αυλαία του οποίου ανοίγει την Παρασκευή (10/6) με την αναμέτρηση Γαλλία-Ρουμανία, εξέφρασε με τον πλέον ενδεικτικό και ειλικρινή τρόπο ο διεθνής Γερμανός αμυντικός, Ζερόμ Μπόατενγκ. Ο αφρικανικής καταγωγής ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, απαγόρευσε στην οικογένειά του να μεταβεί στη Γαλλία και να τον ακολουθήσει, όπως συνέβαινε σε άλλες διοργανώσεις, καθώς έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις απειλές των τρομοκρατών και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί.

Ο διεθνής Γερμανός ήταν σαφής στην οδηγία του προς τη σύζυγο και τα δίδυμα παιδιά του: «Δεν θα με ακολουθήσετε στη Γαλλία». «Ο καθένας κάνει τις επιλογές για τον εαυτό του. Εγώ έχω κάνει τις δικές μου...», δήλωσε ο Ζερόμ Μπόατενγκ στη Bild και πρόσθεσε πως «η οικογένειά μου και τα παιδιά μου δεν θα έρθουν στο γήπεδο.Ο κίνδυνος είναι, ήδη, πολύ μεγάλος».

Κλείσιμο
«Προφανώς είναι λυπηρό να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο συμβαίνουν πάρα πολλά τις τελευταίες ημέρες και αυτό με οδηγεί σε μία και μοναδική αντίδραση. Θέλω να συγκεντρωθώ ολοκληρωτικά στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις στο Euro και θα αισθάνομαι πολύ καλύτερα αν η οικογένειά μου είναι ασφαλής», τόνισε, δίνοντας το στίγμα του σκεπτικού του.

Ο Μπόατενγκ βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο του Παρκ Ντε Πρενς όταν στις 13 Νοεμβρίου, στο φιλικό παιχνίδι με τη Γαλλία, σημειώθηκε το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώντας 130 ανθρώπους σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Ο διεθνής Γερμανός βίωσε τον τρόμο, καθώς τρεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο του Παρισιού, την ώρα που στις εξέδρες βρίσκονταν δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι, καθώς και οι πολιτικοί ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης