Ο Λάμπρος Χούτος αφήσε τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για τα ριγκ του kickboxing

Ο Λάμπρος Χούτος αφήσε τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για τα ριγκ του kickboxing

Στα 36 του χρόνια ο Λάμπρος Χούτος μονοπωλεί και πάλι τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, όχι για την πορεία του στο ποδόσφαιρο αλλά για τις επιδόσεις του στο kickboxing

Ο Λάμπρος Χούτος αφήσε τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για τα ριγκ του kickboxing
Για πολλούς, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον χαρακτήρισαν «το αστέρι του μέλλοντος», οι αθλητικές εφημερίδες του αφιέρωσαν τόνους μελάνι και ο πατέρας του τον χαρακτήριζε «Πόρσε του Ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Όπως πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές με πολύ ταλέντο και ακόμη μεγαλύτερο εγωισμό όμως, η «Πόρσε» έμεινε στην πορεία από καύσιμα. Βρέθηκε στις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, βρήκε θέση ακόμη και στα ρόστερ της Ρομα και της Ίντερ για να καταλήξει τελικά στα αζήτητα των μεταγραφών. 

Κλείσιμο
Στα 32 του χρονια ο Λάμπρος Χούτος υπέγραψε συμβολαιο με τον Παναθηναικο Κυριακίου, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος της Βοιωτίας. Το μικρό γηπεδακι στο Κυριάκι θα γεμίσει από εκείνους που ήθελαν να δουν σε δράση έναν παίκτη που βρέθηκε στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής ιστορίας από δικά του και μόνο λάθη. 

Σήμερα στα 36 του χρόνια ο Λάμπρος Χούτος μονοπωλεί και πάλι τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, όχι για την πορεία του στο ποδόσφαιρο αλλά για τις επιδόσεις του στο kickboxing! Ναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ίντερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και συμμετείχε σε μαχητικό event πρώην ποδοσφαιριστών. 

Τιμώντας τα ελληνικά χρώματα ο Λάμπρος Χούτος νίκησε βγάζοντας νοκ αουτ τον Άγγλο αντίπαλό του και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Βέλγιο στις 27 Μαίου



Η ιστορία του 

Οι ειδικοί μιλούσαν για έναν παίκτη που θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου του 1979. Ο πατέρας του Γιώργος, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μεσίτες της πρωτεύουσας. Ως προσωπικότητα, άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι είναι δύσκολο παιδί. Ένα εσωστρεφές, κλειστό, παιδί που δύσκολα κάνει χιούμορ και που από μικρός έχει μάθει να τα παίρνει όλα στα σοβαρά. 

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Αστέρα Πολυγώνου και σε ηλικία 13 ετών τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Αν και παιδί της Παιανίας ο Λάμπρος δεν έμεινε πολύ εκεί και δεν φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Στα δυο χρόνια που έμεινε στους πράσινους, έγινε κολλητός φίλος με τον Γιώργο Καραγκούνη με τον οποίο αργότερα θα γίνουν και κουμπάροι.



Σε ηλικία 16 ετών φεύγει από την Παιανία και πηγαίνει στην Ιταλία. Ο πατέρας του Λάμπρου ο κ. Γιώργος Χούτος ο οποίος ήταν και ο μάνατζέρ του παρενεβαινε σε ό,τι είχε να κάνει με το γιο- παίκτη του και είχε δυσαρεστηθεί με τον Παναθηναϊκό. Τότε λένε ότι «έσπρωξε» το Λάμπρο στην Ρόμα. Εκεί έμεινε τρία χρόνια, παίζοντας μόλις σε τρία επίσημα ματς με την φανέλα των «τζιαλορόσι», αλλά στη δεύτερη ομάδα έκανε όργια. Η αιτία που ποτέ δεν καθιερώθηκε στους Ιταλούς, ήταν οι πολλοί τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούσαν. 

Μετά τη Ρόμα έρχεται ο Ολυμπιακός. Με την ερυθρόλευκη» φανέλα πέρασε τα πιο παραγωγικά και τα πιο επιτυχημένα χρόνια του. Η καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά είχε περισσότερες δύσκολες στιγμές, παρά χαρές. Παρότι κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, στα πέντε χρόνια που έμεινε στο λιμάνι δεν μπόρεσε να τα χαρεί όσο θα ήθελε. Στο καθημερινό ρεπορτάζ των αθλητικών εφημερίδων, θέση είχαν τα ιατρικά δελτία για το Λάμπρο αλλά και οι ειδήσεις για τα πειθαρχικά του παραπτώματα παρά οι αγωνιστικές του εμφανίσεις. Ο Χούτος θα συνεχίσει να παίρνει συμμετοχές στον Ολυμπιακό, όμως στο φινάλε του 2004 θα αποχωρήσει.



Μετά τον Ολυμπιακό έρχεται και πάλι η Ιταλία και συγκεκριμένα η Ίντερ.  Στην ομάδα του Μιλάνου έπαιξε μόλις σε ένα ματς στο Κύπελλο και μάλιστα δυο χρόνια μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους «νερατζούρι», αλλά πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Κύπελλο Ιταλίας. Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η κατρακύλα και έγινε μόλις στα 24 του χρόνια γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων. Το πρώτο μισό του 2005 δίνεται δανεικός στην Αταλάντα, όπου και εκεί έπαιξε μόλις ένα ματς. Επόμενος σταθμός η Ρετζίνα με την οποία αγωνίστηκε σε δέκα ματς. Το 2006 πηγαίνει στη Μαγιόρκα και σκοράρει δυο φορές σε εννέα αγώνες. 

Επιστρέφει στην Ελλάδα και πηγαίνει στον Πανιώνιο. Με τους Νεοσμυρνιώτες κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά ούτε εκεί στέριωσε. Η επόμενη ομάδα που πίστεψε στο ταλέντο του ήταν ο ΠΑΟΚ και του προσέφερε εξάμηνο συμβόλαιο το Φεβρουάριο του 2009. Μετά τον ΠΑΟΚ επέστρεψε για τελευταία φορά στην Ιταλία.



> Η Πεσίνα, ομάδα τρίτης κατηγορίας της γειτονικής χώρας είναι ο τελευταίος του  σταθμός, πριν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟ Κυριακίου, του ομώνυμου φημισμένου χωριού του Τάκη Γκώνια, του σεναριογράφου Λάκη Μπέλλου και του πολιτικού Γιάννη Μίχα.  

Τα τελευταία χρόνια όμως τα μαχητικά αθλήματα έχουν κερδίσει τον πρώην άσσο που άφησε μια για πάντα το ποδόσφαιρο για να ανέβει στα ρίνγκ με επιτυχία όπως φάνηκε στον πρώτο του αγώνα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης