Αναστροφή του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ασυμβίβαστου στις ευρωεκλογές

Αναστροφή του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ασυμβίβαστου στις ευρωεκλογές

Η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ εισηγείται να μην αλλάξει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς - Τι λέει στο protothema.gr ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας

Αναστροφή του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ασυμβίβαστου στις ευρωεκλογές
Αναστροφή στο θέμα του ασυμβιβάστου που απαγορεύει σε εν ενεργεία βουλευτές να θέσουν υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές  αναμένεται από το ΠΑΣΟΚ καθώς η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ εισηγείται να μην αλλάξει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς.

Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας αναφέρει στο protothema.gr ότι «πρέπει να διατηρηθεί το νομικό κώλυμα για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που είναι βουλευτές και να παραιτούνται. Το ίδιο θα έρεπε να ισχύει και για τα αυτοδιοικητικές εκλογές. Μόνο έτσι θα σταλεί σαφές μήνυμα προς την κοινωνία ότι οι υποψήφιοι δεν κάθονται στην σιγουριά της βουλευτικής τους έδρας. Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί ξεκάθαρες στάσεις».

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε στην Ολομέλεια ότι «Πιστεύω ότι γενικά κωλύματα και ασυμβίβαστα δεν είναι καλό να τα θίγουμε πριν από εκλογές. Αυτή είναι μια γνώμη προσωπική –επειδή μιλάω ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος– μια καθαρά προσωπική μου γνώμη, κύριε Πρόεδρε, και θέλω να την καταθέσω… πιστεύω ότι πρέπει το ασυμβίβαστο να διατηρηθεί ως έχει σε αυτές τις ευρωεκλογές και ήρεμα και ώριμα να συζητήσουμε αν έχει ή δεν έχει νόημα, την επομένη των εκλογών». Σε περίπτωση λοιπόν που η αναστροφή υιοθετηθεί και επίσημα από τον πρόεδρο του κόμματος τότε δεν αποκλείεται να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί σύμφωνα με τους οποίους θα κατατεθεί διάταξη ώστε οι βουλευτές να μπορούν να είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές χωρίς να παραιτηθούν από την έδρα που διατηρούν στο εθνικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ανέφεραν ότι σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την κατάργηση της λίστας και την εκλογή ευρωβουλευτων με «σταυρό» θα έμπαινε διάταξη που άρει το σχετικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.
Υπο τα νέα δεδομένα όμως, δεν αποκλείεται να μην εισαχθεί η ρύθμιση που εμποδίζει την ενεργοποίηση του ασυμβιβάστου που προβλέπουν οι νόμοι 1180/81 και 2196/94.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη επιβάλει εσωκομματικό περιορισμό για τα μέλη της δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης