Τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη

Τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη

Στο τραπέζι το Κυπριακό αλλά και το ζήτημα περί επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες της

Παλεύει για τη ζωή του ο τρίτος χειριστής
Τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη
Σημαντικό παρασκήνιο σε σχέση με τη πρόταση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, βρίσκεται σε εξέλιξη, λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται επιβεβαίωσε την ύπαρξη παρασκηνίου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσδοκίες γιατί κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει και πώς θα καταλήξει.

Κλείσιμο
Η Λευκωσία επενδύει πολλά στη συνάντηση που θα έχει στις 28 του μηνός ο κ. Αναστασιάδης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ο οποίος έχει γνώση της πρότασης για την Αμμόχωστο και φαίνεται να την αντιμετωπίζει θετικά.

Είναι σημαντικό ότι ακόμα και η Τουρκία έχει αντιδράσει «χαλαρά». Η πρόταση μεταφέρθηκε στο Τούρκο υπουργό εξωτερικών Α. Νταβούτογλου από τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Απόψε στη Νέα Υόρκη το Κυπριακό θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν στη Νέα Υόρκη ο Κύπριος Πρόεδρος με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης