Βγόντζας στο ΘΕΜΑ 104,6: Αυτά που κάνει η κυβέρνηση με τους Τούρκους αξιωματικούς είναι αντιφατικά

Βγόντζας στο ΘΕΜΑ 104,6: Αυτά που κάνει η κυβέρνηση με τους Τούρκους αξιωματικούς είναι αντιφατικά

Σε όποιον δεν δίνουμε χαρτιά τότε προωθείται σε μια άλλη χώρα παρατήρησε ο έγκριτος νομικός - Δεν μπορώ να φανταστών ελιγμούς σε θέματα αξιοπρέπειας και τήρησης του διεθνούς δικαίου

Βγόντζας στο ΘΕΜΑ 104,6: Αυτά που κάνει η κυβέρνηση με τους Τούρκους αξιωματικούς είναι αντιφατικά
Ως αντιφατική χαρακτήρισε τη θέση της κυβέρνησης για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6
Κλείσιμο
«άλλο θέμα η έκδοση και άλλο το άσυλο. Το θεωρητικό ερώτημα είναι τι κάνουμε κάποιον που δεν έχει χαρτιά; Είναι αντιφατικό αυτό που κάνει η κυβέρνηση γιατί όποιος δεν έχει χαρτιά προωθείται σε κάποια άλλη χώρα». Υπενθυμίζεται ότι η θέση της κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο είναι ότι αφενός ο Τούρκος αξιωματικός στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο δεν θα εκδοθεί αλλά αφετέρου πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη επί της χορήγησης ασύλου.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά λαθών και βρισκόμαστε στη θέση να υφιστάμεθα προσβολές από τον Τούρκο αντιπρόεδρο. Τους δώσαμε την εντύπωση πως ό,τι θέλετε θα το κάνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε υποσχέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βγόντζας.
 
Τόνισε, δε, ότι «ελιγμούς σε θέματα αξιοπρέπειας και θέματα τήρησης διεθνούς δικαίου δεν μπορώ να τη φανταστώ».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη σπουδή της κυβέρνησης να ανακοινώσει την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της απόφασης για τον Τούρκο αξιωματικό είπε ότι «δείχνει αδυναμία να λέμε ότι βλέπουμε αντίδραση και προσπαθούμε να μαλακώσουμε την κατάσταση».

Χαρακτήρισε, ακόμα, «εφιαλτικό σενάριο να υπάρξει εξέλιξη τύπου Οτσαλάν αλλά είναι τόσο φανερά τα πράγματα που δεν βλέπω μια τέτοια εξέλιξη».

Όσον αφορά τη νομική πλευρά της υπόθεσης ο κ. Βγόντζας χαρακτήρισε «άρτιο νομικό κείμενο» την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου στην οποία αναφέρεται ότι δεν είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, είναι διασώστες, χρησιμοποιούνται για αποστολές διάσωσης και η τουρκική πλευρά δεν απέδειξε κάτι διαφορετικό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης