Τοπίο στην ομίχλη το Ηράκλειο - Υδρατμοί κάλυψαν τον ουρανό

Τοπίο στην ομίχλη το Ηράκλειο - Υδρατμοί κάλυψαν τον ουρανό

Οι υδρατμοί προέρχονται από υψικάμινο μονάδας τουβλοποιίας στη ΒΙΠΕ και λόγω των ανέμων που είναι βορειοδυτικοί, η αποπνικτική ατμόσφαιρα έχει μεταφερθεί σε κατοικημένες περιοχές του Ηρακλείου

Τοπίο στην ομίχλη το Ηράκλειο - Υδρατμοί κάλυψαν τον ουρανό
«Φωτιά» πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο από πολίτες που ήθελαν μάθουν από τι προέρχεται η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ολόκληρη την πόλη.

Σύμφωνα, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο κ. Μανόλη Δαμουλάκη, η εικόνα που ανησυχεί τους πολίτες δεν είναι καπνοί αλλά υδρατμοί και συμπλήρωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχθεί κλήση για πυρκαγιά.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υδρατμοί προέρχονται από υψικάμινο μονάδας τουβλοποιίας στη ΒΙΠΕ και λόγω των ανέμων που είναι βορειοδυτικοί, η αποπνικτική ατμόσφαιρα έχει μεταφερθεί σε κατοικημένες περιοχές του Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές από πολίτες σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει έντονη μυρωδιά από πλαστικό υλικό. 

Στο χώρο του εργοστασίου γίνεται αυτοψία από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τη Διευθύντρια κ. Χατζηγιάννη ενώ μεταξύ άλλων, στο χώρο παρευρίσκεται και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Τζανοκωστάκης. 

Πηγή: ekriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης