Ο Ρουβίκωνας γίνεται πολιτική οντότητα

Ο Ρουβίκωνας γίνεται πολιτική οντότητα

Οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν το όραμά τους «να σπάσουν την "κατάρα" των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις  προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών»

Ο Ρουβίκωνας γίνεται πολιτική οντότητα
Την πρόθεσή της να μετατραπεί σε πολιτική οντότητα ανακοίνωσε η ομάδα του Ρουβίκωνα με κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου ενόψει συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στα Εξάρχεια.

Η πρόθεση της ομάδας να κάνει το... επόμενο βήμα εκφράζεται στην εισαγωγή ενός πολυσέλιδου κειμένου όπου αναφέρεται ότι «ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα. Να ξεκινήσει από τη δράση,από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο». 

Κλείσιμο
Οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν, μάλιστα, το όραμά τους «να σπάσουν την "κατάρα" των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις  προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

«Έχοντας φτάσει σε ένα, κατ' εμάς,  ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης, βάζουμε  μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα. Στον αναρχικό χώρο, στο ανταγωνιστικό κίνημα, στην κοινωνική βάση. Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια» προσθέτουν στην εισαγωγή τους αποκαλύπτοντας τα επόμενα σχέδιά τους.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο που θέτει προς συζήτηση ο Ρουβίκωνας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης