Ημαθία: Αλβανοί λήστευαν βενζινάδικα και επιβάτες οχημάτων

Ημαθία: Αλβανοί λήστευαν βενζινάδικα και επιβάτες οχημάτων

Οι τρεις Αλβανοί, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία, απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Ημαθία: Αλβανοί λήστευαν βενζινάδικα και επιβάτες οχημάτων
«Μίλησαν» το σπίτι και οι κρυψώνες που διατηρούσαν τέσσερις Αλβανοί κακοποιοί σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και αποκάλυψαν τον οπλισμό και τα υπόλοιπα σύνεργα που χρησιμοποιούσαν για να κάνουν ληστείες σε πρατήρια καυσίμων και σε επιβάτες σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας τους ταυτοποίησαν για δυο ληστείες και εξασφάλισαν εντάλματα για την σύλληψή τους. Στο λημέρι της συμμορίας, όπου έκαναν έφοδο, βρήκαν μόνο έναν 27χρονο και έναν 21χρονο που είχε πάνω του ένα μαχαίρι μήκους 0,18 εκατοστών, τρία κινητά, 140 ευρώ, μία κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια. Ένα από τα κινητά ανήκε στον υπάλληλο ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ημαθίας, τον οποίο είχαν ληστέψει το Μάρτιο φορώντας κουκούλες. Οι κακοποιοί τον είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή δύο κυνηγετικών όπλων και ενός μαχαιριού και είχαν αρπάξει το κινητό μαζί με 2.800 ευρώ. Στην ίδια περιοχή, λίγες ημέρες αργότερα, είχαν ακινητοποιήσει τους επιβάτες ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου, αλλά δεν είχαν κλέψει κάτι.

Κλείσιμο
Μετά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο ομοεθνή συνεργό των δυο συλληφθέντων και βρήκαν κρυμμένα σε άλλη αγροτική περιοχή ένα σακίδιο που είχε μέσα τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες με έξι φυσίγγια και δυο ζευγάρια γάντια. Οι τρεις Αλβανοί, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία, απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 30χρονο συμπατριώτη τους που αναζητείται, ενώ ερευνάται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρανομίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης