Γιλντιρίμ: H Τουρκία δεν εγκαταλείπει την ασφάλεια της Κύπρου

Γιλντιρίμ: H Τουρκία δεν εγκαταλείπει την ασφάλεια της Κύπρου

«Στις πτυχές του εδαφικού και του περιουσιακού δεν τίθεται θέμα θυματοποίησης της τουρκικής πλευράς», τόνισε  

Γιλντιρίμ: H Τουρκία δεν εγκαταλείπει την ασφάλεια της Κύπρου
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε δηλώσεις ανέφερε πως οι όροι και οι κόκκινες γραμμές της χώρας του στο κυπριακό είναι καθαρές. Δεν μπορεί είπε, να εγκαταλειφθεί ούτε να αρθεί υπό κανέναν όρο η ασφάλεια στην Κύπρο και η ασφάλεια της Τουρκία. Ωστόσο, είπε ότι σε ένα κοινό κράτος θα πρέπει όλα να είναι με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιούν και τις δυο πλευρές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ο ίδιος δεν πήγε στη Γενεύη και ότι με αυτό τον τρόπο η τουρκική κυβέρνηση ξεπουλά την Κύπρο, είπε “τι θα πει ξεπουλώ, αυτό είναι μεγάλη ντροπή”. “Με το να μην πάω ξεπουλάμε την Κύπρο; Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Δεν υπήρχε καμιά ανάγκη να πάμε. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Υπό κανέναν όρο δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ή να αρθεί η ασφάλεια στην Κύπρο και η ασφάλεια της Τουρκία”, ανέφερε.

Κλείσιμο
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι εάν ιδρυθεί ένα δικοινοτικό κράτος, ο διαμοιρασμός της διοίκησης αυτού του κράτους πρέπει να είναι δίκαιος. Πρόσθεσε ότι  στις πτυχές του εδαφικού και του περιουσιακού δεν τίθεται θέμα θυματοποίησης της τουρκικής πλευράς ή άρσης των δικαιωμάτων που έχει κερδίσει. “Με λίγα λόγια σε ένα κοινό κράτος θα πρέπει όλα να είναι με τρόπο που να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. Αφού γίνουν αυτά, τα μέτρα σχετικά με τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας και την ασφάλεια θα πρέπει να συνεχιστούν το ίδιο”, είπε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης