«Νέα εποχή» για την καρδιολογική κλινική του ΕΛΠΙΣ

«Νέα εποχή» για την καρδιολογική κλινική του ΕΛΠΙΣ

Μετά την ανακαίνιση όλων των χώρων της, εξοπλίστηκε πλέον με νέο στεφανιογραφικό μηχάνημα χορηγίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

«Νέα εποχή» για την καρδιολογική κλινική του ΕΛΠΙΣ
Σε νέα εποχή εισέρχεται η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ». Μετά την ανακαίνιση όλων των χώρων της, εξοπλίστηκε πλέον με νέο στεφανιογραφικό μηχάνημα χορηγίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
 
Εάν στον ανακαινισμένο διώροφο χώρο και τον τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προστεθεί και το υψηλής κατάρτισης επιστημονικό προσωπικό της, τότε το αποτέλεσμα που προκύπτει για την υγεία των ασθενών αλλά και του ΕΣΥ είναι αξίας ανεκτίμητης.

Κλείσιμο
Στην προκειμένη περίπτωση, οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί για τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Συντονιστής Διευθυντής της Κλινικής, κ. Αθανάσιος Τρίκκας, με την ευκαιρία των εγκαινίων του στεφανιογραφικού μηχανήματος, σε ετήσια βάση στο Τμήμα Επειγόντων της καρδιολογικής κλινικής προσέρχονται περίπου 4.600 ασθενείς και άλλοι 900 στο τακτικό καρδιολογικό ιατρείο. Οι νοσηλείες στην Καρδιολογική Μονάδα και την Κλινική αγγίζουν ετησίως τις 2.300 ενώ γίνονται περί τις 2.000 εξετάσεις όπως τρίπλεξ, δοκιμασίες κόπωσης, holter κα.

Ο Συντονιστής Διευθυντής της Κλινικής, κ. Αθανάσιος Τρίκκας

 




Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο από τον Αύγουστο του 2013 που ξεκίνησε, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 1.263 επεμβατικές πράξεις, 470 αγγειοπλαστικές, εκ των οποίων οι 207 πρωτογενείς.
 
«Η Καρδιολογική Κλινική του ΕΛΠΙΣ είναι πλέον μια πλήρως λειτουργούσα κλινική με τα συναφή Εργαστήρια και Ιατρεία, ενταγμένη στο ΕΣΥ και με την πραγματοποίηση στις εφημερίες πρωτογενών αγγειοπλαστικών. Αυτό σημαίνει ότι ο καρδιολογικός ασθενής προσέρχεται στην εφημερία, γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία του. Δεν θα είμαστε στο εξής οι καρδιολόγοι του ΕΛΠΙΣ οι…τροχονόμοι των καρδιολογικών περιστατικών. Έχουμε την αυτοτέλεια σε χώρους, εξοπλισμό και φυσικά σε επιστήμονες ώστε να διαχειριστούμε όλα τα καρδιολογικά περιστατικά» ανέφερε ο κ. Τρίκκας, κατά τον αγιασμό του νέου μηχανήματος, τη Δευτέρα, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος.
 
Ο επικεφαλής της Κλινικής ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χορηγία του – σημειωτέον ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δωρεών για εξοπλισμό και άλλες ανάγκες του ΕΣΥ ύψους 100 εκατ. ευρώ- όπως και ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» κ. Τάκης Μπέης.
 
Η Καρδιολογική Κλινική είναι δυναμικότητας 21 κλινών, διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων με 6 κλίνες, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και Υπομονάδα Φροντίδας Αγγειοπλαστικής με 3 κλίνες.
 
Στο πλαίσιο της Κλινικής λειτουργούν επίσης τακτικό καρδιολογικό ιατρείο (τρεις φορές την εβδομάδα), επείγον ιατρείο (γενική εφημερία ανά τετραήμερο και ενδιάμεσα το πρωί από 08.00 έως 14.30), ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας (μία φορά την εβδομάδα), Αντιυπερτασικό ιατρείο (μια φορά την εβδομάδα) και πλήρες υπερηχογραφικό εργαστήριο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης