Το είπε η κυβέρνηση και το έκανε. Χωρίς διόδια θα είναι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις στους αυτοκινητοδρόμους ενώ ελευθέρας θα έχουν τα οχήματα και στην Αττική οδό την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, λόγω του δημοψηφίσματος. Με έκπτωση 50% θα μετακινηθούν αντίστοιχα οι επιβάτες του σιδηροδρόμου και με 25% του ΚΤΕΛ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνει ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Ιουλίου 2015 και χωρίς διόδια οι διελεύσεις στην Αττική οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
Οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων γνωστοποίησαν στο Υπουργείο την συμφωνία τους, να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων για την διευκόλυνση των πολιτών, που εφαρμόζει ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης.
Ειδικότερα συμφώνησαν οι κοινοπραξίες παραχωρησιούχων και θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια οι μετακινήσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού 4 και 5 Ιουλίου 2015 στους αυτοκινητόδρομους:
Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )
Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)
Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)
Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)