Με ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συναντήθηκε ο Κικίλιας

Με ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συναντήθηκε ο Κικίλιας

Οι επαγγελματίες συζήτησαν με τον υπουργό το θέμα της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις ποινές που ισχύουν σχετικά με τη σφράγισή τους

Με ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συναντήθηκε ο Κικίλιας
Ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ συνάντησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας στο Κολωνάκι.

Οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να του θέσουν τις προτάσεις τους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την αυστηρή νομοθεσία που διέπει τα καταστήματά τους.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε γνωστό καφέ στο Κολωνάκι.

Οι επαγγελματίες του χώρου, δια του εκπροσώπου τους τον δικηγόρο Δημήτρη Κορωνάκη, ειδικός στην νομοθεσία που καλύπτει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρέδωσαν στον κύριο Κικίλιας τις θέσεις-προτάσεις με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες συζήτησαν με τον υπουργό το θέμα της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις ποινές που ισχύουν σχετικά με τη σφράγισή τους.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ανέφεραν σχετικά για την νομοθεσία πως δεν γίνεται ένα κατάστημα να σφραγίζεται κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών όπως και ότι δεν ειναι λογικό κατόπιν καταγγελίας για διατάραξη κοινής ησυχίας οι μετρήσεις των οργάνων να γίνονται εντός του χώρου του καταστήματος και όχι στο χώρο αυτού που ενοχλείται.



Ο υπουργός άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των επιχειρηματιών και τους ανέφερε πως θα κοιτάξει ο ίδιος τι μπορεί να γίνει καθώς τα θέματα που τους απασχολούν, εκτός από σοβαρά, ειναι και ευαίσθητα.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώνονται προκειμένου να εκθέσουν τα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους του οποίου η νομοθεσία δεν έχει αλλαχθεί απο το 1983.




Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως στη συνάντηση βρέθηκαν 23 επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και ψυχαγωγίας, ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα, που απασχολούν περίπου 4.500 χιλιάδες άτομα προσωπικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης