Στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ανακοινώνει ότι το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ελβετία, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό μουσείο, στη Λωζάνη, ενόψει μάλιστα και της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη στις 26 Οκτωβρίου

Στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης το κύπελλο του Σπύρου Λούη
Το ιστορικό ασημένιο κύπελλο του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη θα παραμείνει στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης για έξι μήνες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν από κοντά το σημαντικό αυτό κειμήλιο.



Μετά το πέρας των έξι μηνών, το κύπελλο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, μέχρι το 2016, οπότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ), όπου εκεί πλέον το κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως το Κύπελλο αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το ΙΣΝ σε διεθνή δημοπρασία. Με στόχο να το καταστήσει προσιτό στον ελληνικό λαό, τον Σεπτέμβριο του 2012, το Ίδρυμα φρόντισε για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στο κύπελλο, μέσω της φιλοξενίας αυτού στο μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά το διάστημα των δύο τελευταίων ετών, (Σεπτέμβριος 2012- Αύγουστος 2014), περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα. Μεταξύ των εν λόγω επισκεπτών, τουλάχιστον 300.000 ήταν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης