Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε τη δωρεά, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη - Ποιος ήταν ο εκλιπών ευεργέτης

Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου «Τιτάνια», το οποίο και κατείχε, άφησε στην κληρονομιά του, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Κωνσταντίνος Μαλάμος, ο οποίος είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο 70χρονος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο μήνες.
 
Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στο σύλλογο, με το ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Κλείσιμο
Με δηλώσεις στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε τη δωρεά, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος ήταν απόγονος της παλιάς αθηναϊκής οικογένειας Πεσμαζόγλου, από την πλευρά της μητέρας του, Έλλης.

Η καταγωγή της οικογένειας Πεσμαζόγλου είναι από την Καππαδοκία, στην οποία εγκαταστάθηκε η οικογένεια το 1.700, λόγω της διώξεως των μελών της, από τον σουλτάνο Μουσταφά τον Β', ο οποίος αποκεφάλισε τον γενάρχη της οικογένειας Γεώργιο Πεσμά, σύμβουλο εξ απορρήτων του σουλτάνου Αχμέτ του Β'.

Αργότερα τα παιδιά του Γεωργίου Πεσμά εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και ίδρυσαν την τράπεζα «Πεσμαζόγλου και Υιοί», η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες της εποχής της.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μαλάμος

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος είχε πραγματοποιήσει ένα σύντομο γάμο τη δεκαετία του '80 με την Ντέπυ Χανδρή, αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Ήταν ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ξενοδοχείου «Τιτάνια», επί της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο είχε 35 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Τουριστική Βιομηχανία της Ελλάδος.

Ο επιχειρηματίας το 2011 είχε κάνει ριζική ανακαίνιση στα 385 δωμάτια του ξενοδοχείου και είχε δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος, παρά την οικονομική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, που πέθανε πριν δύο μήνες, εκτός από την περιουσία που άφησε «στο Χαμόγελο του Παιδιού», άφησε και στις δύο ανιψιές του, κόρες της αδελφής του, ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και μια μεγάλη βίλα στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης