Διαφωνία υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ για την συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Διαφωνία υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ για την συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Οκτώ στους 10 καθηγητές απεργούν σύμφωνα με την ΟΛΜΕ - Μόλις στο 48% υπολογίζει την συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία η ΟΛΜΕ

Η Ε.Ε. έκλεισε τον Ελληνικό Νηογνώμονα
Διαφωνία υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ για την συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία
Έως 48% καταμετρά τη συμμετοχή στην απεργία το υπουργείο Παιδείας κατά τη σημερινή δεύετρη ημέρα των κινητοποιήσεων των καθηγητών, ενώ η ίδια η ΟΛΜΕ καταμετρά ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 80%.

Πριν από την ολοκλήρωση της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, την Παρασκευή, η ΟΛΜΕ θα συγκαλέσει αύριο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ την Πέμπτη συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ, προκειμένου την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου θα συζητηθεί η νέα πενθήμερη κινητοποίηση του κλάδου.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστική της εγρήγορσης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση των επόμενων βημάτων από την ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προς τα μέλη της. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Το πρωί πηγαίνουμε στα σχολεία, συζητάμε με τους ελάχιστους που πήγαν για μάθημα για να τους πείσουμε να μπουν στην απεργία. Ενημερώνουμε τους μαθητές, τους καλούμε από κοινού να πάμε με πορεία στις πλατείες ή τα δημαρχεία των δήμων και για συμβολικά κλεισίματα των δρόμων. Να γίνουν προσυνεννοήσεις των σχολείων μεταξύ τους. Αναφέρουμε τη θετική εμπειρία που καταγράφτηκε στα σχολεία του Ευόσμου, όπου οι απεργοί καθηγητές με πορείες από τα σχολεία τους έφτασαν στο δημαρχείο Ευόσμου. Οργάνωσαν και συμβολική κατάληψη σε κεντρικό δρόμο και ενημέρωσαν για την απεργία διαρκείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης