Αλλαγή διοίκησης στη Novartis Hellas

Αλλαγή διοίκησης στη Novartis Hellas

Οι αλλαγές μεταφράζονται ως σαφή υποστήριξη της μητρικής στην ελληνική θυγατρική

Αλλαγή διοίκησης στη Novartis Hellas
Σε αλλαγή της ηγετικής ομάδας της Novartis Hellas προχώρησε η διοίκηση της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas, κ. Ρικάρντο Κανεβάρι αναλαμβάνει θέση επικεφαλής του τμήματος Ογκολογίας, με έδρα στις ΗΠΑ (Senior Vice President και Global Brand Lead). Στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου θα βρίσκεται από 1ης Μαϊου η Γερμανίδα κυρία Σουζάνα Κόαουτ, μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος Οφθαλμολογίας (Global Franchise Head Retina) της εταιρίας και στέλεχός της τα τελευταία 22 χρόνια.
 
Οι αλλαγές στη Novartis Hellas δείχνουν σαφή στήριξη της μητρικής εταιρίας στην ελληνική θυγατρική, που διένυσε μια δύσκολη περίοδο τους τελευταίους μήνες καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.
 
Η νέα επικεφαλής της Novartis Hellas το 1996 ήταν επικεφαλής της Zyma Γερμανίας, της εταιρίας OTC της Ciba-Geigy και από τη θέση αυτή, ηγήθηκε της διαδικασίας συγχώνευσης της Ciba και της Sandoz Self-Medication, με το τμήμα Consumer Health της Novartis. Από το 2002 έως το 2005, ηγήθηκε με επιτυχία του τμήματος OTC της Νovartis για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Global Head Marketing/Consumer Excellence, για το τμήμα Consumer Health. Από το 2007 έως το 2011, κατείχε τη θέση της Προέδρου της CIBA VISION® για την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης