Σε χαμηλά οκταετίας τα ιταλικά ομόλογα μετά την παραίτηση Λέτα

Σε χαμηλά οκταετίας τα ιταλικά ομόλογα μετά την παραίτηση Λέτα

Οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων έπεσαν στο 3,70% προσεγγίζοντας το 3,66% που είχε σημειωθεί στις 12 Φεβρουαρίου και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2006

Σε χαμηλά οκταετίας τα ιταλικά ομόλογα μετά την παραίτηση Λέτα
Οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων προσέγγισαν τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006, στον απόηχο της παραίτησης του Ενρίκο Λέτα, μία κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα κυβέρνηση χωρίς τη διενέργεια εκλογών.
 
Σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, εάν έλθει στην εξουσία ο Ματέο Ρέντσι, θα προωθήσει τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις και «βλέπουν» θετικό αντίκτυπο στις αγορές, έστω και βραχυπρόθεσμα.
 
Κλείσιμο
Ο Ενρίκο Λέτα μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο και η παραίτηση έγινε δεκτή. Οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με τα κόμματα να ολοκληρωθούν αύριο και στην συνέχεια θα αναθέσει, πιθανότατα στον Ματέο Ρέντσι, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Ρέντσι έχει ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά και ο Ναπολιτάνο έχει ήδη αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημειωτέον πως η Ιταλία αναμένεται να αποκτήσει τον τέταρτο πρωθυπουργό σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων.
 
Οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων έχουν πέσει κατά μία μονάδα βάσης, στο 3,70%, προσεγγίζοντας το 3,66% που είχε σημειωθεί στις 12 Φεβρουαρίου και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2006.
 
Χθες, οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν κατά δύο μονάδες βάσης, αφού προηγουμένως και πριν από την ομιλία του Ρέντσι, είχαν «σκαρφαλώσει» κατά έξι μονάδες βάσης.
 
Όπως σχολίαζαν οι αναλυτές, οι αγορές έδειξαν αμέσως τη συμπάθειά τους προς τον Ρέντσι. Ωστόσο, επεσήμαναν πως το θετικό αυτό κλίμα θα διατηρηθεί εφ’όσον ο Ρέντσι αποδειχθεί ικανός να υλοποιήσει όσα διαμηνύει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης