Οι φόβοι των τραπεζιτών για το 2014 και τα κρίσιμα σημεία για το πολιτικό ρίσκο

Οι φόβοι των τραπεζιτών για το 2014 και τα κρίσιμα σημεία για το πολιτικό ρίσκο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους τραπεζικούς κύκλους για το τι μέλλει γενέσθαι την χρονιά που ξεκινά

Οι φόβοι των τραπεζιτών για το 2014 και τα κρίσιμα σημεία για το πολιτικό ρίσκο
Αυτό έχει να κάνει με δύο άξονες. Πρώτον η αβεβαιότητα που αρχίζει να κυριαρχεί στις πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά τις ευρωεκλογές,δεύτερον η στασιμότητα που διαπιστώνεται στην οικονομία,όσον αφορά την διενέργεια επενδύσεων πάσης φύσεως, την έλλειψη ικανοποιητικού επιχειρηματικού κλίματος αλλά και την συνέχεια επιδείνωσης των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα μάλιστα με κορυφαίο παραγοντα που έχει χρηματίσει σε θέσεις αποκρατικοποιήσεων,συμβούλου επενδύσεων και χρηματοοικονομικών οργανισμών δεν υπάρχει και δύσκολα θα υπάρξει εκδήλωση ουσιαστικών επενδύσεων από το εξωτερικό για τους εξής λόγους.Δεν έχουν διαμορφωθεί οι προυποθέσεις ακόμα και σήμερα για ύπαρξη αποδόσεων που θα είναι ανταγωνιστικές του ρίσκου που λαμβάνει κανείς επενδύοντας στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Δηλαδή μια απόδοση της τάξης του 15% που θα δίνει ένα premium σε σχέση με το 10% που είναι ο στόχος για τις ανεπτυγμένες αγορές.Επίσης δεν έχουν προωθηθεί κατ ουσία οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εκείνες δηλαδή που θα δώσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην οικονομία για μπορέσει να προσελκύσει κεφάλαια,πέραν των αλλαγών στα εργασιακά.

Το πολιτικό ρίσκο και μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στοιχείο που απασχολεί έντονα έναν πυρήνα της οικονομίας.Το ζήτημα που αρχίζουν να εξετάζουν οικονομικοί μάνατζερς έχει να κάνει με την διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ- Γερμανών,σε περίπτωση πολιτικής ανατροπής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης