Δύο καταπληκτικές ταινίες με το ΘΕΜΑ (στην έκδοση των 2 ευρώ)

Δύο καταπληκτικές ταινίες με το ΘΕΜΑ (στην έκδοση των 2 ευρώ)

(για να επιλέξετε ποια σας αρέσει περισσότερο)

Δύο καταπληκτικές ταινίες με το ΘΕΜΑ (στην έκδοση των 2 ευρώ)
“The Hunger Games” (Αγώνες Πείνας)


Το πρώτο μέρος της επικής τριλογίας "Αγώνες πείνας" προσφέρει αυτήν την Κυριακή στους αναγνώστες του το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην έκδοση των 2 ευρώ.

Κλείσιμο

Η συναρπαστική σειρά βιβλίων της Σούζαν Κόλινς μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και εκτόξευσε την Τζένιφερ Λόρενς (που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες με την διαρροή τολμηρών φωτογραφιών της στο διαδύκτιο) στην κατηγορία των σούπερ σταρ. Η νεαρή ηθοποιός υποδύεται την Κάτνις Έβεργκριν, μια καθημερινή κοπέλα, η οποία παίρνει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους ετήσιους μακάβριους αγώνες πείνας, ένα τηλεοπτικό ετήσιο γεγονός στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν μέχρι θανάτου μέχρι να υπάρξει ένας εναπομείναντας νικητής. Η πρωταγωνίστρια Κάτνις Έβερντιν (Λόρενς) όμως αποδεικνύεται πως έχει τη δύναμη να επιβιώσει και να ανατρέψει όχι μονάχα τη δική της μοίρα, αλλά και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η ταινία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο το 2012 στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σημείωσε σημείωσε ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος ημέρας (67,3 εκατομμύρια) και καλύτερου ανοίγματος τριημέρου για ταινία που δεν αποτελεί συνέχεια κάποιας άλλης. Είναι η πρώτη ταινία, μετά το Άβαταρ, που παρέμεινε στην πρώτη θέση στο box office της Βόρειας Αμερικής για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία.



Με ένα υπέροχο καστ -μαζί με τη Λόρενς εμφανίζονται οι Λένι Κράβιτζ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ-, κουστούμια που ξεπερνούν κάθε φαντασία, συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις, οι "Αγώνες Πείνας" είναι μια καταπληκτική ταινία.






ή

Rush

Τη θεαματική και παράλληλα συγκινητική ταινία “RUSH” προσφέρει αυτή την Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στους αναγνώστες του.


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 ο  μεθοδικός αυστριακός οδηγός της Φεράρι Νίκι Λάουντα (Ντάνιελ Μπρουλ) και ο βρετανός Τζέιμς Χαντ (Κρις Χέμσγουορθ), οδηγός της Μακλάρεν, ήταν δύο πρωταθλητές – θρύλοι, που μονοπώλησαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον τη χρυσή εποχή της Φόρμουλα 1, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τις αντιθέσεις τους ως χαρακτήρες. Το τρομερό τους πάθος για το συγκεκριμένο άθλημα σε συνδυασμό με το πείσμα τους για τη νίκη, τους οδηγεί σε θρυλικές κόντρες, δίνοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να τελειοποιούν τις τεχνικές τους.

Η ταινία “RUSH” βασίζεται στην ζωή του χαρισματικού, τελειομανή και τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει με πολύ σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, μετά το τρομακτικό ατύχημά του σε μία από τις ανελέητες-θρυλικές μονομαχίες του με τον ριψοκίνδυνο και προκλητικό Τζέιμς Χάντ στο γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ.


Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ (“Ένας Υπέροχος Άνθρωπος”) Ρον Χάουαρντ, σκηνοθέτης του “Rush”, σκιαγραφεί το πορτραίτο των δύο αντιπάλων και την τελικά “γόμιμη μεταξύ τους κόντρα”, αφού ο ανταγωνισμός λειτουργεί σ’ αυτούς σαν κινητήρια δύναμη. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης με την εκπληκτική απόδοση των αγωνιστικών σκηνών της ταινίας, καταφέρνει να παρουσιάζει τόσο λεπτομερή στιγμιότυπα από αγώνες, ώστε ο θεατής θεωρεί ότι είναι συνοδηγός στην κούρσα, νιώθοντας τον ίλιγγο αλλά και τον κίνδυνο που πάντα παραμονεύει

Σκηνοθεσία :  Ρον Χάουαρντ
Παίζουν :  Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ολίβια Γουάιλντ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Στέφεν Μάνγκαν, Κρίστιαν Μακέι, Τζούλιαν Ριντ - Τουτ, Τζέιμι Ντε Κόρσι, Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Νάταλι Ντορμέρ 

 


Μη τις χάσετε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης