«Μια μέρα»: Το βιβλίο που θα συγκινήσει κάθε μαμά και κάθε κόρη

«Μια μέρα»: Το βιβλίο που θα συγκινήσει κάθε μαμά και κάθε κόρη

Μία ωδή στην αγάπη, ένας περίπατος από τους διαφορετικούς σταθμούς της κοινής ζωής της μητέρας και του παιδιού της, μία υπενθύμιση ότι η αγκαλιά της μαμάς είναι η πιο ζεστή, από την πένα της Άλισον ΜακΓκί

«Μια μέρα»: Το βιβλίο που θα συγκινήσει κάθε μαμά και κάθε κόρη
Η σχέση μαμάς - παιδιού είναι μοναδική, πολύτιμη. Μοιάζει με μονοπάτι που παρά τις πολλές διακλαδώσεις πάντα σε οδηγεί στη βάση σου: την αγκαλιά της μαμάς. Αυτό το υπέροχο ταξίδι στο ξεχωριστό σύμπαν μητέρας - κόρης μεταφέρεται με πιστή ακρίβεια, λιτό λόγο και εικονογράφηση που απορρίπτει τη «φλυαρία» στο βιβλίο «Μια μέρα» της Άλισον ΜακΓκι, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Mamaya.

Το «Μια μέρα» μοιάζει με γράμμα που αφήνει μία μητέρα σαν δώρο ζωής στην κόρη της, για να τη συντροφεύσει σε όλη της την πορεία από παιδί, έφηβη μέχρι την ενηλικίωση, όταν ξαφνικά θα σκεφτεί: «Τελικά είχε δίκιο η μαμά μου».

Κλείσιμο
Η σύντομη ιστορία από την πένα της πολυβραβευμένης ΜακΓκι, η οποία έχει προταθεί και για βραβείο Πούλιτζερ, δεν χρειάζεται συγγραφικά «φτιασίδια», ούτε έχει ανάγκη από περιττά γλωσσικά παιχνιδίσματα. Μιλάει καθαρά, απλά και βρίσκει το στόχο του που δεν είναι άλλο από την καρδιά της μητέρας, η οποία βλέπει την κόρη της να μεγαλώνει, να αλλάζει, να πετυχαίνει, να αποτυγχάνει, να πληγώνεται, να ωριμάζει, ενώ η διαδικασία παίρνει μορφή με τις «αραχνοΰφαντες» εικόνες του Πίτερ Ρέινολντς.

«Μια μέρα μέτρησα τα δάχτυλά σου και τα φίλησα ένα ένα», λέει με τρυφερότητα η μαμά όταν παίρνει στην αγκαλιά της το μωρό της. «Μια μέρα διασχίσαμε το δρόμο και κρατούσες το χέρι μου σφιχτά
», σκέφτεται με στοργή λίγο αργότερα. «Μια μέρα θα σταθώ στη βεράντα και θα σε βλέπω να με χαιρετάς καθώς θα απομακρύνεσαι», απευθύνεται μελαγχολικά στην ενήλικη πλέον κόρη της. Η διαδρομή συνεχίζει ανεμπόδιστα μέχρι που η κόρη θα έχει γίνει η ίδια μητέρα και θα θυμάται με νοσταλγία τα λόγια της δικής της μαμάς…

Ο κύκλος της ζωής είναι αποτυπωμένος τόσο όμορφα στις σελίδες του «Μια μέρα» που δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία γυναίκα είτε από τη θέση της κόρης, είτε από τη θέση της μητέρας.

Το «Μια μέρα» είναι μία ωδή στην αγάπη που η κάθε μητέρα θα θελήσει να δωρίσει στην κόρη της και η κάθε κόρη θα θελήσει να χαρίσει στη μαμά της ως δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης