«Βγαίνουμε Αθήνα»: Παζάρι αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

«Βγαίνουμε Αθήνα»: Παζάρι αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

«Βγαίνουμε Αθήνα»: Παζάρι αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4
ΠΑΖΑΡΙ
Παζάρι αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα στο Θησείο


Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου το 10ο Παζάρι Αντίκας. Έπιπλα, πορσελάνες, ασημικά, γκραβούρες, πίνακες, ξυλόγλυπτα, αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μικροαντικείμενα, επιλεγμένα με κριτήριο την υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα, θα διατίθενται σε τιμές παζαριού, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες κάθε ηλικίας και αγοραστικής δύναμης να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με ό,τι καλύτερο διατίθεται στην αγορά. Στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ (Εργοστάσιο Πουλοπούλου - Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο). Τηλ.: 210 3622970. Ώρες: Παρασκευή 6 μμ. ως 10 μμ, Σάββατο 10 πμ. ως 10 μμ., Κυριακή 10 πμ. ως 8 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Κλείσιμο
«Όπερα της βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Από τις 8 Απριλίου έως και το τέλος Μαΐου, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) παρουσιάζει σε 14 Δήμους της Αττικής (Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Σαρωνικού, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ψυχικού - Φιλοθέης, Σπατών - Αρτέμιδας, Παλλήνης - Γέρακα, Αχαρνών, Κορωπίου, Αθηναίων και Ελευσίνας) την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, καθώς και με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους «Επόμενη Στάση: Όπερα!». Σήμερα, το πρόγραμμα σταθμεύει στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στο Θέατρο Pierce - The American College Of Greece (Γραβιάς 6), με το έργο «Παλιάτσοι (ώρα 20.00) και στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 7) με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επόμενη στάση: Όπερα!» (ώρα 14:30).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Δράση για τους πρόσφυγες στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανοίγει τις πόρτες του και γίνεται ένας ακόμη Κρίκος στην Αλυσίδα Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες οργανώνοντας πολύμορφες δράσεις για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

   10:00-13:00: εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικό παιχνίδι από αρχαιολόγους του ΥΠΠΟΑ σε χώρους συγκέντρωσης και φιλοξενίας προσφύγων (Ελαιώνας, Λιμάνι Πειραιά, πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών).

   13:00-15:00 : συζητήσεις με αλληλέγγυους και συμμετέχοντες σε δομές και θεσμούς. Ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες των αλληλέγγυων δομών και των κέντρων φιλοξενίας στην πόλη. Παράλληλες προβολές φωτογραφιών και οπτικών καταγραφών.

   15:00-18:30 : μεσημεριανό ρεμπέτικο αντάμωμα

   18:30-20:30 : Πολυφωνικό σχήμα Χαονία

   22:00 - πάρτι οικονομικής υποστήριξης προσφύγων

   Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134). Τηλ.: 210 3252214. Κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν σε αλληλέγγυες δομές).

   Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

   Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν τον θεατή μέρος της. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.athens-science-festival.gr/festival . Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Τηλ.: 210 3475518, 210 3453548.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4
ΘΕΑΤΡΟ
Τελευταία παράσταση «Ασκητική» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος έχει δηλώσει: «Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθειά και πιο αληθινά στο κείμενο. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς, είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία». Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και πρωταγωνιστές τους Νικήτα Τσακίρογλου και Θάλεια Αργυρίου, ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 10 Απριλίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3). Τηλ.: 210 3636144. Ώρα: 20.15. Εισιτήρια: 12-18 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ
«The Bolshoi Ballet Live: Δον Κιχώτης» στο Μέγαρο Μουσικής
Συνεχίζεται η εξαιρετική σειρά προβολών που ενθουσίασε τους φίλους του χορού: τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι, σε αναμετάδοση από τη Μόσχα. Μουσική Leon Minkus, χορογραφία Αλεξέι Φαντεγέτσεφ (βασισμένη στις χορογραφίες των Petipa και Γκόρσκι), λιμπρέτο Marius Petipa (βασισμένο στο έργο του Θερβάντες). Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και Corps de Ballet των Μπολσόι. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 18:00. Εισιτ.: 8-15 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Η Γιώτα Νέγκα στον Ιανό
Δεν σκέφτηκε ποτέ στη ζωή της να γίνει οτιδήποτε άλλο από τραγουδίστρια. Έμοιαζε να είναι η φυσική της κατάληξη. Μικρή... γρατζουνούσε ένα μπουζούκι που υπήρχε στο σπίτι και ονειρευόταν ότι ακούει τον εαυτό της στο ραδιόφωνο. Από το «Έμμετρο», μια μικρή μουσική σκηνή στο Μοσχάτο, στα ρεμπετάδικα, (Παλιά Μαρκίζα, Αστροφεγγιά, Δέκα Εντολές) κι από εκεί στους μεγάλους χώρους στους οποίους εμφανίζεται σήμερα και τους γεμίζει ασφυκτικά. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα θα αφηγηθεί στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη τη δική της διαδρομή, στο πλαίσιο των Συναντήσεων με Μουσικούς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217917. Ώρα: 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Μαρινέλλα στο Παλλάς

Η Μαρινέλλα συμπράττει μουσικά με μια από τις αρχαιότερες φιλαρμονικές της Ελλάδος, τη φιλαρμονική "Ομόνοια" Γαστουρίου Κέρκυρας, η οποία μόλις λίγες μέρες πριν θα έχει εμφανιστεί στο θέατρο town hall στο Broadway. Θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις δεκαετίες του ποιοτικού τραγουδιού σε δυο παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Τηλ.: 210 3213100. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 15-55 ευρώ.

ΤΡΙΤΗ 12/4
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

«Η Ευρώπη στον 21ο αιώνα. Κρίση / προσφυγικό / ακροδεξιά» στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει έναν κύκλο συναντήσεων δημοσίου διαλόγου γύρω από κρίσιμα ζητήματα των καιρών, τις οποίες σχεδιάζουν οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και συγγραφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ζωντανή συνομιλία με το κοινό. Θα μιλήσουν οι Sir Richard Evans, καθηγητής ιστορίας και πρόεδρος του Wolfson College, Cambridge University και Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

ΟΜΙΛΙΑ
Ο Richard Stallman στο Innovathens

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ (http://eellak.gr) και η ελληνική ομάδα των Creative Commons Greece (http://creativecommons.gr) σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS πραγματοποιούν εκδήλωση για τις 'Αδειες χρήσης Ελεύθερου λογισμικού και τα Πνευματικά δικαιώματα, με κύριο ομιλητή τον Richard Stallman, που ξεκίνησε το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού και την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος GNU (www.gnu.org). Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ώρα: 18:00. Ελεύθερη είσοδος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4
ΘΕΑΤΡΟ
"Ring" της Λεονόρ Κονφινό στο Θέατρο Ιλίσια

 Η κομεντί αυτή που βρίσκει το δράμα σε πολλές στιγμές της, αφορά τον κυριαρχικό ρόλο που παίζει ο έρωτας στη σχέση μεταξύ των ζευγαριών. 12 σκηνές που εναλλάσσονται μεταξύ τους και 17 διαφορετικοί ρόλοι που θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Θανάσης Τσαλταμπάσης και Μαρίνα Καλογήρου. Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος. Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης. Στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4). Τηλ.: 210 7223010. Ώρα: 19:30. Εισιτ.: 8-15 ευρώ.

ΟΜΙΛΙΑ
«Κεραμικά Μαγειρικά Σκεύη και Μαγειρεία στο Αιγαίο (1700-1950)». Ομιλία με τον Γιώργο Κυριακόπουλο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Πρόκειται για μία έντονα εικονογραφημένη περιήγηση στον κόσμο των σπιτιών και κατοικιών του Αιγαίου (τόσο του νησιωτικού όσο και των ηπειρωτικών ακτών του), στα μαγειρεία και τους φούρνους τους, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται τα κεραμικά σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτά. Με αφορμή τη μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τα μαγειρικά σκεύη του Αιγαίου (1700-1950) ως επίμετρο στον αρχαιολογικό τόμο "Ceramics, Cuisine and Culture" (Οξφόρδη 2015), o Γιώργος Κυριακόπουλος πραγματοποιεί διάλεξη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι). Τηλ.: 210 7228321-3. Ώρα: 19:00. .Εισιτ.: 8-10 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 14/4
ΕΚΘΕΣΗ
«Imagine A Palm Tree» της Navine G. Khan-Dossos στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

H Navine G. Khan-Dossos ήρθε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τότε, ακούει συνέχεια διάφορες εκδοχές μιας περίεργης ιστορίας. Η ιστορία αναφέρεται στην αφαίρεση των φοινικόδεντρων από το αστικό τοπίο της Αθήνας με σκοπό τον αναπροσανατολισμό της πόλης από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Το έργο της Imagine A Palm Tree, ξεκίνησε ως μια διαδραστική ζωγραφική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το έργο αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό. Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας που θα κοσμεί τον χώρο της ταράτσας του μουσείου, η οποία θα ανοίξει για το κοινό τον Απρίλιο του 2016 και θα φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. Στο Μουσείο Μπενάκη, Ισλαμικής Τέχνης (Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Κεραμεικός). Τηλ.: 210 3251311. Ώρα: 09:00 με 17:00. Εισιτ.: 5-7 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης