Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Μια φρέσκια ματιά στη νέα σοδειά Ελλήνων καλλιτενχνών που χρησιμοποιεί ως κύριο μέσο την φωτογραφία

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015 στο Μουσείο Μπενάκη
Μια έκθεση που παρουσιάζει το... νέο αίμα της ελληνικής φωτογραφίας λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη, στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2015.

Με σημείο εκκίνησης την πολιτική και κοινωνική συγκυρία στην Ευρώπη, το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2015 με τίτλο Reframe Memory (αναμορφοποίηση μνήμης), αποπειράται μια κριτική θεώρηση του παρελθόντος όπως σχετίζεται με το παρόν, ή και το διαμορφώνει, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών πρακτικών που πριμοδοτούν νέες συνυφάνσεις του εικονιστικού και του νοηματικού και οδηγούν σε δυναμικές μορφοποιήσεις και πλαισιώσεις του παρελθόντος.


Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι επιχειρεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών. 

Κλείσιμο
Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο 760 προτάσεων. Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης