Η Ευρωπαϊκή Ένωση «τα βάζει» με τα στούντιο του Χόλιγουντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «τα βάζει» με τα στούντιο του Χόλιγουντ

Τα κατηγορεί ότι παρανόμως σταμάτησαν τη μετάδοση και πρόσβαση του ευρωπαϊκού κοινού σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «τα βάζει» με τα στούντιο του Χόλιγουντ
Η Ευρώπη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της βρετανικής δορυφορικής τηλεόρασης SkyTV και έξι μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ, κατηγορώντας τους ότι παράνομα σταμάτησαν τη μετάδοση και πρόσβαση του ευρωπαϊκού κοινού σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. 

Τα έξι στούντιο είναι η Disney (DIS), η Comcast (CCV), που ανήκει στην NBC Universal, η Paramount Pictures, η Sony (SNE), η Twentieth Century Fox και η εταιρεία Warner Bros (τμήμα της πολυεθνικής Time Warner (TWX), στην οποία ανήκει και το CNN).

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα στούντιο και το SkyTV εμποδίζουν αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα της συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ πληρώνουν γι' αυτήν.

«Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θέλουν να βλέπουν τα κανάλια της επιλογής τους, ανεξάρτητα από το που ζουν ή που ταξιδεύουν μέσα στην Ευρώπη» ξεκαθάρισε η Margrethe Vestager, Επίτροπος ανταγωνισμού.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα «αντι-εμπιστοσύνης» απέναντι σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Οι Apple, Facebook, Amazon, Qualcomm και η Google, όλες νιώθουν την πίεση της Ευρώπης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης