Σοπενιάδα: Οκτώ κορυφαίοι σολίστ σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο

Σοπενιάδα: Οκτώ κορυφαίοι σολίστ σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο

Σχεδόν όλα τα αριστουργήματα του Φρεντερίκ Σοπέν, του μεγάλου «ποιητή» του πιάνου, θα ακουστούν μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σοπενιάδα: Οκτώ κορυφαίοι σολίστ σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1η Μαρτίου, οκτώ κορυφαίοι έλληνες σολίστ θα συμμετάσχουν στη Σοπενιάδα, τον πιανιστικό μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, με τέσσερις διαδοχικές συναυλίες ανά ημέρα (ώρες 18:00, 19:30, 21:00 και 22:30). 

Την πρώτη βραδιά, με το έργο του σπουδαίου συνθέτη θα αναμετρηθούν ο Θοδωρής Τζοβανάκης (18:30), η Ναταλία Μιχαηλίδου (19:30), ο Βασίλης Βαρβαρέσος (21:00) και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (22:30). Τη δεύτερη ημέρα της Σοπενιάδας που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πιανόραμα, τις λεπταίσθητες αποχρώσεις της μουσικής του Φρεντερίκ Σοπέν θα αναδείξουν η Ελισάβετ Κουναλάκη (18:30), ο Κάρολος Ζουγανέλης (19:30), ο Απόστολος Παληός (21:00) και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος (22:30). 

Κλείσιμο
Η αφρόκρεμα των ελλήνων σολίστ…
… ενώνει τις φυσικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της στη Σοπενιάδα, μια συνάντηση κορυφής με σημείο αναφοράς τον «βασιλιά των οργάνων», στην οποία θα παρουσιαστεί σχεδόν ολόκληρο το έργο του Φρεντερίκ Σοπέν μέσα σε μόνο δύο ημέρες.

Πρόκειται για πιανίστες με λαμπρή σταδιοδρομία εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με πηγαίο ταλέντο και αξιοζήλευτα βιογραφικά, οι οποίοι ακροβατούν με άνεση από το μπαρόκ ρεπερτόριο ως την τζαζ και τη μουσική του σήμερα· για ερμηνευτές που συνεργάζονται συχνά με μεγάλες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή σχήματα μουσικής δωματίου διεθνούς φήμης. Σε αυτό το εγχείρημα δίχως προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα θα δώσουν το «παρών» ο Θοδωρής Τζοβανάκης, η Ναταλία Μιχαηλίδου (αφιλοκερδής συμμετοχή), ο Βασίλης Βαρβαρέσος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, η Ελισάβετ Κουναλάκη, ο Κάρολος Ζουγανέλης, ο Απόστολος Παληός και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος για να αναδείξουν μέσα από τη μαγεία των πλήκτρων την αλήθεια της απαράμιλλης τέχνης του Σοπέν.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Κυριακή 1η Μαρτίου
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης