«Ο Μικρός Πρίγκηπας» γίνεται επιτέλους ταινία – Δείτε το trailer

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» γίνεται επιτέλους ταινία – Δείτε το trailer

Το κλασσικό αριστούργημα του Antoine De Saint Exupery ο Μικρός Πρίγκηπας που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι γίνεται επιτέλους ταινία, ένα animation που πραγματικά είναι αντάξιο της ποιότητας του βιβλίου

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» γίνεται επιτέλους ταινία – Δείτε το trailer

Είναι το βιβλίο με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι. «Ο Μικρός Πρίγκηπας», αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κλασσικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας όλων των εποχών και ψηφίζεται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες μέσα στα δέκα πιο αγαπημένα βιβλία αναγνωστών.

Το βιβλίο του Εξιπερί «Ο Μικρός Πρίγκιπας» γράφηκε μεν για παιδιά, αλλά είναι ένα αρκετά φιλοσοφημένο έργο το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται τον κόσμο των μεγάλων. Τα σχέδια του βιβλίου είναι του Συγγραφέα.
Κλείσιμο

Στον Μικρό πρίγκιπα υπάρχουν σχεδόν ανεξάρτητα κεφάλαια με μια μικρή διδακτική ιστορία στο καθένα. Το βιβλίο είναι αντιπολεμικό και μιλά για την αγάπη και τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη. Είναι ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε στην Αμερική, όπου είχε καταφύγει ο συγγραφέας μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία. Το περιεχόμενό του είναι ένα μήνυμα στη δοκιμαζόμενη πατρίδα του μακριά απ' την οποία νιώθει εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας μακριά απ' τον πλανήτη του. Υπάρχουν παραμυθικοί ρόλοι: πρίγκιπας, τριαντάφυλλο, αλεπού, καθώς και συμβολισμοί που υποκρύπτουν: βαθμιαία πορεία προς τη γνώση μέσω της κοινωνικοποίησης, μετάβαση από τον κόσμο του παιδιού στη ζωή, στις σχέσεις και υποχρεώσεις του ενηλίκου.

Τώρα ο Μικρός Πρίγκηπας γίνεται επιτέλους ταινία ανιμέ - σε γαλλική φυσικά παραγωγή- η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2015.

Δείτε εδώ το πρώτο trailer της ταινίας ανιμέ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης