Quentin Tarantino: «Μισώ το ψηφιακό φιλμ, μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες μου»

Quentin Tarantino: «Μισώ το ψηφιακό φιλμ, μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες μου»


Σε συνέντευξη στο περιοδικό Vulture, ο Tarantino αποκαλύπτει οτι έχει 90 λεπτά του Django Unchained που θα εντάξει στην έκδοση της ταινίας του σε συλλεκτικό DVD, πως μισεί το ψηφιακό φιλμ και του αρέσει να βλέπει ξανά τις παλιές του ταινίες

Quentin Tarantino: «Μισώ το ψηφιακό φιλμ, μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες μου»

Ο Quentin Tarantino έχει ηρεμήσει. Το περιοδικό τον συναντάει στις Κάννες, καθότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι αγαπημένο παιδί του Φεστιβάλ. Παρουσίασε την πρώτη του ταινία Reservoir Dogs εκεί και από τότε χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Γάλλους.

Το Σάββατο 23 του μηνός, έδειξε μια κόπια του Pulp Fiction γυρισμένη σε 35 mm στο κοινό των Καννών.
Κλείσιμο

Όπως λέει ο ίδιος μισεί το ψηφιακό φιλμ καθώς πιστεύει «ότι είναι η προσωποποίηση του θανάτου για το σινεμά όπως το ξέρω». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν η δουλειά του δυσκολεύει κάθε φορά, μιας και γίνεται όλο και πιο γνωστός, ο Tarantino απαντά αφοπλιστικά «Δε νιώθω καμία πίεση. Αντιθέτως νιώθω όλο και πιο κοντά στους σκηνοθέτες με τους οποίους έχω μεγαλώσει όπως ο Brian De Palma. Σκέψου να έκανα ταινίες και να μην ένοιαζε κανέναν».
Κάνει δημοσκοπήσεις ανάμεσα στους φίλους του. «Τους στέλνω email και τους ρωτάω ποιόν θεωρούν τον καλύτερο σκηνοθέτη σήμερα. Δύο ονόματα ήταν σχεδόν σε όλων την λίστα. Ο David Fincher και ο Richard Linklater. Πως γίνεται να μην είπαν τον Pedro Almodóvar είναι η μεγάλη μου απορία».
Σε ερώτηση σε σχέση με τη μουσική που χρησιμοποιεί, αποκαλύπτει οτι «Δε μ'αρέσει να προσλάβω κάποιον που δεν ξέρω για να ντύσει μουσικά κάτι που είναι τόσο προσωπικό για μένα. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μουσική που ξέρουμε όλοι, η οποία είναι δική μου επιλογή».
Και για τους ηθοποιούς που πιστεύουν οτι λόγω διασημότητας θα κερδίσουν έτσι ρόλο στις ταινίες του, απαντά «Κάνω πάντα casting για τις ταινίες μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης